مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

938
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

573
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روابط همبستگی و تجزیه به مولفه های اصلی اسانس و ترکیب های متشکله اسانس در 12 ژنوتیپ رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill)

صفحات

 صفحه شروع 187 | صفحه پایان 200

کلیدواژه

رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill)Q2

چکیده

 به منظور بررسی همبستگی بین اسانس و ترکیب های متشکله اسانس و تعیین نقش این صفات در ایجاد تنوع بین ژنوتیپ های مختلف گیاه دارویی رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill).), آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار بر روی 12 ژنوتیپ رازیانه در ایستگاه تحقیقاتی شهید فزوه اصفهان انجام شد. صفات مورد بررسی در این تحقیق شامل عملکرد دانه, درصد اسانس, عملکرد اسانس و ترکیب های متشکله اسانس بود. بر اساس نتایج تجزیه واریانس, اختلاف معنی داری میان ژنوتیپ های مورد مطالعه برای همه صفات مشاهده گردید. عملکرد اسانس همبستگی مثبت و معنی داری با صفات عملکرد دانه, درصد اسانس و درصد ترکیب های آلفا-پینن, کامفن, میرسن, فلاندرن, فنکون و کامفور داشت. چهار مولفه اول در تجزیه به مولفه های اصلی, 90% از کل واریانس متغیر ها را توجیه کرد. صفات عملکرد دانه, درصد اسانس, عملکرد اسانس و درصد ترکیب های آلفا-پینن, کامفن, میرسن, فلاندرن, گاماترپینن, فنکون, کامفور و ترانس آنتول عمده ترین نقش را در تبیین مولفه اول داشتند. در مولفه دوم, صفات درصد سابینن, بتا-پینن و پارا-سیمن دارای اهمیت بیشتری بودند. در مولفه سوم صفات درصد لیمونن و 1,8 -سینئول و در مولفه چهارم صفات درصد متیل کاویکول و سیس آنتول بیشترین اهمیت را در تبیین این مولفه ها دارا بودند. بر اساس تجزیه خوشه ای, 12 ژنوتیپ مورد بررسی در چهار دسته مختلف قرار گرفتند و اختلاف های چشمگیری به ویژه در عملکرد بذر, درصد اسانس, عملکرد اسانس و درصد ترکیب های اصلی اسانس ازجمله ترانس آنتول, آلفا-پینن و فنکون در بین گروه ها وجود داشت. بنابراین می توان از طریق تلاقی بین ژنوتیپ های برتر خوشه های مختلف و آزمون نتاج آنها از طریق برنامه های به نژادی و انتخاب, نسبت به تولید ارقام با اسانس دارای کیفیت مطلوب اقدام نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفایی، لیلی، افیونی، داوود، و زینلی، حسین. (1392). بررسی روابط همبستگی و تجزیه به مولفه های اصلی اسانس و ترکیب های متشکله اسانس در 12 ژنوتیپ رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29(1 (پیاپی 59))، 187-200. SID. https://sid.ir/paper/104888/fa

    Vancouver: کپی

    صفایی لیلی، افیونی داوود، زینلی حسین. بررسی روابط همبستگی و تجزیه به مولفه های اصلی اسانس و ترکیب های متشکله اسانس در 12 ژنوتیپ رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1392؛29(1 (پیاپی 59)):187-200. Available from: https://sid.ir/paper/104888/fa

    IEEE: کپی

    لیلی صفایی، داوود افیونی، و حسین زینلی، “بررسی روابط همبستگی و تجزیه به مولفه های اصلی اسانس و ترکیب های متشکله اسانس در 12 ژنوتیپ رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 29، no. 1 (پیاپی 59)، pp. 187–200، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104888/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا