مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

820
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عملکرد یک سیستم بینی الکترونیکی در طبقه بندی کیفی اسانس گل محمدی (.Rosa damascene Mill) به کمک شبکه عصبی مصنوعی

صفحات

 صفحه شروع 339 | صفحه پایان 349

کلیدواژه

گل محمدی (.Rosa damascene Mill)Q2

چکیده

 به دلیل افزایش استفاده از گیاهان دارویی و معطر, توجه به امر طبقه بندی کیفی آنها نیز امری اجتناب ناپذیر می باشد. گل محمدی (.Rosa damascene Mill) نیز با ارزش بالای اسانس و خواص بی نظیر آن در صنایع بهداشتی, غذایی و دارویی یکی از این گیاهان است. از این رو, در این مطالعه طبقه بندی کیفی اسانس 9 ژنوتیپ از گل محمدی با کمک یک سیستم بینی الکترونیکی بر اساس حسگرهای نیمه هادی اکسید فلزی (MOS) مورد بررسی قرار گرفت. ترکیب های اصلی تاثیرگذار در کیفیت اسانس گل محمدی با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC-MS) شناسایی شدند و بر اساس درصد کل این ترکیب ها, نمونه ها در سه کلاس از نظر کیفی طبقه بندی شدند.سپس طبقه بندی این کلاس ها با استفاده از بینی الکترونیک طراحی شده مورد ارزیابی قرار گرفت. در استفاده از ابزارهای کمومتریک نتایج آنالیز مولفه های اصلی (PCA) نشان داد که با استفاده از دو مولفه اصلی اول (PC1, PC2) می توان 85% واریانس داده ها را توجیه کرد. همچنین با استفاده از نمودار لودینگ حاصل از PCA, حسگرهایی که تاثیر بیشتری در تفکیک کلاس ها داشتند, شناسایی شدند. در ادامه دقت طبقه بندی با استفاده از شبکه عصبی پس انتشار پرسپترون چند لایه (Bp-MLP) به عنوان یک روش تحت نظارت, برای داده های آموزش و آزمون به ترتیب 100% و 96% بدست آمد. در پایان نتایج نشان داد که بینی الکترونیکی به عنوان ابزاری ارزان, دقیق, آسان و با قابلیت تبدیل به حالت زمان واقعی می تواند در راستای طبقه بندی کیفی اسانس گل محمدی و در نتیجه ژنوتیپ های آن موثر واقع شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گرجی چاکسپاری، عباس، نیکبخت، علی محمد، سفیدکن، فاطمه، و قاسمی ورنامخواستی، مهدی. (1396). بررسی عملکرد یک سیستم بینی الکترونیکی در طبقه بندی کیفی اسانس گل محمدی (.Rosa damascene Mill) به کمک شبکه عصبی مصنوعی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(3 (پیاپی 83) )، 339-349. SID. https://sid.ir/paper/104984/fa

    Vancouver: کپی

    گرجی چاکسپاری عباس، نیکبخت علی محمد، سفیدکن فاطمه، قاسمی ورنامخواستی مهدی. بررسی عملکرد یک سیستم بینی الکترونیکی در طبقه بندی کیفی اسانس گل محمدی (.Rosa damascene Mill) به کمک شبکه عصبی مصنوعی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(3 (پیاپی 83) ):339-349. Available from: https://sid.ir/paper/104984/fa

    IEEE: کپی

    عباس گرجی چاکسپاری، علی محمد نیکبخت، فاطمه سفیدکن، و مهدی قاسمی ورنامخواستی، “بررسی عملکرد یک سیستم بینی الکترونیکی در طبقه بندی کیفی اسانس گل محمدی (.Rosa damascene Mill) به کمک شبکه عصبی مصنوعی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 3 (پیاپی 83) ، pp. 339–349، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104984/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button