مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

982
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر برخی اسانس های گیاهی بر دو عامل قارچی پوسیدگی ریشه لوبیا Rhizoctonia solani و Fusarium solani در استان زنجان

صفحات

 صفحه شروع 411 | صفحه پایان 422

چکیده

 اثر بازدارندگی اسانس چهار گیاه دارویی شامل آویشن شیرازی (.Zataria multiflora Boiss), نعنا فلفلی (.Mentha piperita L), رازیانه (.Foeniculum vulgare Miller) و اکالیپتوس (.Eucalyptus camadulensis Dehnh) علیه دو عامل اصلی بیماری پوسیدگی ریشه و طوقه لوبیا (Fusarium solani و Rhizoctonia solani) در استان زنجان بررسی شد. برای این منظور شاخص ضدقارچی (AI) اسانس های مذکور علیه قارچ های بیماری زا در چهار غلظت 300, 200, 100ppm و 400 و پنج تکرار برای هر تیمار به روش "ظرف پتری معکوس" بررسی شد. بر اساس نتایج, اسانس آویشن شیرازی در هر چهار غلظت علیه هر دو بیمارگر و اسانس نعنا فلفلی در چهار غلظت علیه R. solani و در غلظت 400ppm F. solani بیشترین اثر بازدارندگی (بازدارندگی کامل, AI=100%) را در سطح معنی داری 5% داشتند. برای بررسی اثرات سینرژیستی بین اسانس آویشن شیرازی و نعنا فلفلی, شش نسبت اختلاط از این دو اسانس ارزیابی شدند. نتایج این بخش نشان دهنده وجود اثر سینرژیستی بین دو اسانس علیه قارچ F. solani بود. برای بررسی اثر اسانس ها و مخلوط آنها بر کنترل بیماری در شرایط گلخانه, خاک گلدان ها با هر دو بیمارگر به طور همزمان آلوده شده و بعد بذرهای لوبیا قرمز رقم ناز پس از تیمار با غلظت های مختلف اسانس های آویشن شیرازی و نعنا فلفلی و مخلوط آنها در این گلدان ها کشت شدند. غلظت ها شامل 400 ,200ppm, 600, 800, 1000, 1500, 2000, 2500, 3000 و 3500 بوده و چهار تکرار برای هر تیمار بکار رفت. تیمار بذرها با اسانس ها موجب کاهش معنی دار بیماری در گلخانه شد. موثرترین نسبت های تلفیقی بر کنترل بیماری شامل دو نسبت 40:60 آویشن به نعنا فلفلی و نسبت 20:80 آویشن به نعنا فلفلی بود. موثرترین تیمار در آزمون گلخانه ای که بیماری را به طور قابل توجهی کنترل کرد, تیمار 40:60 آویشن به نعنا فلفلی در غلظت 1500ppm بود (P=0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زندی، شیوا، همتی، رقیه، رضایی، سعید، و موحدی فاضل، مرتضی. (1396). مطالعه اثر برخی اسانس های گیاهی بر دو عامل قارچی پوسیدگی ریشه لوبیا Rhizoctonia solani و Fusarium solani در استان زنجان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(3 (پیاپی 83) )، 411-422. SID. https://sid.ir/paper/104986/fa

    Vancouver: کپی

    زندی شیوا، همتی رقیه، رضایی سعید، موحدی فاضل مرتضی. مطالعه اثر برخی اسانس های گیاهی بر دو عامل قارچی پوسیدگی ریشه لوبیا Rhizoctonia solani و Fusarium solani در استان زنجان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(3 (پیاپی 83) ):411-422. Available from: https://sid.ir/paper/104986/fa

    IEEE: کپی

    شیوا زندی، رقیه همتی، سعید رضایی، و مرتضی موحدی فاضل، “مطالعه اثر برخی اسانس های گیاهی بر دو عامل قارچی پوسیدگی ریشه لوبیا Rhizoctonia solani و Fusarium solani در استان زنجان،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 3 (پیاپی 83) ، pp. 411–422، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104986/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button