مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

607
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پاسخ های بیوشیمیایی به عصاره مخمر و ساکارز در کشت سلولی سیاه دانه (.Nigella sativa L )

صفحات

 صفحه شروع 997 | صفحه پایان 1006

چکیده

سیاه دانه (.Nigella sativa L). ) گیاهی دارویی و متعلق به خانواده آلاله می باشد. دانه های این گیاه در طب سنتی برای درمان بیماری های آسم, التهاب, دیابت و فشار خون بالا استفاده می شود. کشت سلولی این گیاه به دلیل ترکیب های فعال و کاربرد در پزشکی دارای اهمیت است. در این تحقیق, به منظور بررسی اثر عصاره مخمر و ساکارز بر ویژگی های رشد سلول و صفات بیوشیمیایی کشت سلولی سیاه دانه آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتور اول سه غلظت عصاره مخمر (صفر, 0. 5 و 1 میلی گرم در لیتر) و فاکتور دوم سه غلظت ساکارز (30, 45 و60 گرم در لیتر) انتخاب گردید. پس از گذشت چهار روز از اعمال تیمارها, میزان رشد, آنتوسیانین, مقدار پروتئین محلول, فعالیت آنزیم پراکسیداز, محتوی فنول, غلظت پراکسید هیدروژن و پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی ارزیابی شد. نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد عصاره مخمر به تنهایی بر رشد سلول ها مؤثر بود و عصاره مخمر و ساکارز باعث افزایش معنی دار مقدار آنتوسیانین, مقدار پروتئین محلول, محتوی فنول, غلظت پراکسید هیدروژن و پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی شد. این در حالیست که فعالیت آنزیم پراکسیداز به صورت معنی داری نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت. نتایج نشان داد احتمالاً ساکارز و عصاره مخمر از طریق تأمین منابع غذایی و القاء تنش اکسیداتیو, آثار خود را بر روی سلول های سیاه دانه نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عنبرستانی، صادق، رضازاده، علیرضا، و رضایی، آیت اله. (1397). پاسخ های بیوشیمیایی به عصاره مخمر و ساکارز در کشت سلولی سیاه دانه (.Nigella sativa L ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 34(6 (پیاپی 92) )، 997-1006. SID. https://sid.ir/paper/105109/fa

    Vancouver: کپی

    عنبرستانی صادق، رضازاده علیرضا، رضایی آیت اله. پاسخ های بیوشیمیایی به عصاره مخمر و ساکارز در کشت سلولی سیاه دانه (.Nigella sativa L ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1397؛34(6 (پیاپی 92) ):997-1006. Available from: https://sid.ir/paper/105109/fa

    IEEE: کپی

    صادق عنبرستانی، علیرضا رضازاده، و آیت اله رضایی، “پاسخ های بیوشیمیایی به عصاره مخمر و ساکارز در کشت سلولی سیاه دانه (.Nigella sativa L )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 34، no. 6 (پیاپی 92) ، pp. 997–1006، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105109/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا