مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,237
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیبهای شیمیایی اسانس ریشه و اندام هوایی گیاه .Chaerphyllum macropodum L

صفحات

 صفحه شروع 244 | صفحه پایان 252

چکیده

 گیاهان تیره چتربان با داشتن حدود سیصد جنس و سه هزار گونه گیاهی در سطح وسیعی از جهان پراکنده اند. جنس Chaerophyllum متعلق به این تیره در ایران دارای هشت گونه بوده و دو گونه Chaerophyllum khorassanicum (جعفری فرنگی خراسانی) و Chaerophyllum nivale (جعفری فرنگی البرزی), بومی ایران می باشند. در این تحقیق, ریشه و اندامهای هوایی گیاه جعفری فرنگی کوهستانی از تیره چتربان .Umbelliferae) با نام علمی Chaerophyllum macropodum Boiss. به طور جداگانه از مناطق اطراف خلخال نزدیک لنبر, جمع آوری و پس از خشک نمودن آنها در سایه به مدت ده روز, به روش تقطیر با آب در دستگاه کلونجر اسانس گیری شد. اسانس حاصل با استفاده از دستگاه های GC و GC/MS تجزیه و شناسایی گردید. بازده اسانسها (V/W) برای نمونه ها به ترتیب 0.17% برای ریشه و 0.20% برای اندامهای هوایی نسبت به وزن خشک نمونه ها, بدست آمد. تعداد 10 و 18 ترکیب که به ترتیب 96.3% و 99.2% کل ترکیبهای اسانس ریشه و اندامهای هوایی را نشان می دهند, شناسایی شدند. در میان ترکیبهای اسانسی ریشه, میریس تیسین (39.1%), ترپینولن (23.0%), ترانس- بتا- اوسیمن (22%) و گاما- ترپینن (5.4%) و در میان ترکیبهای اسانسی اندامهای هوایی, ایی- بتا- اوسیمن (24.9%), میریس تیسین (15.7%), ترپینولن (14.2%), فنچیل استات (13.9%), ترانس- بتا- اوسیمن (6.3%) وسابینن (6.1%) ترکیبهای عمده بودند. مقایسه ترکیبهای شیمیایی موجود در اسانس دو بخش ریشه و اندامهای هوایی گیاه نشان می دهد که ترکیب میریس تیسین در اسانس ریشه بیش از دو برابر آن در اندامهای هوایی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شفقت، علی، اخلاقی، هاشم، متولی زاده کاخکی، علیرضا، لاریجانی، کامبیز، و روستاییان، عبدالحسین. (1387). مقایسه ترکیبهای شیمیایی اسانس ریشه و اندام هوایی گیاه .Chaerphyllum macropodum L. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 24(2 (پیاپی 40))، 244-252. SID. https://sid.ir/paper/105126/fa

    Vancouver: کپی

    شفقت علی، اخلاقی هاشم، متولی زاده کاخکی علیرضا، لاریجانی کامبیز، روستاییان عبدالحسین. مقایسه ترکیبهای شیمیایی اسانس ریشه و اندام هوایی گیاه .Chaerphyllum macropodum L. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1387؛24(2 (پیاپی 40)):244-252. Available from: https://sid.ir/paper/105126/fa

    IEEE: کپی

    علی شفقت، هاشم اخلاقی، علیرضا متولی زاده کاخکی، کامبیز لاریجانی، و عبدالحسین روستاییان، “مقایسه ترکیبهای شیمیایی اسانس ریشه و اندام هوایی گیاه .Chaerphyllum macropodum L،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 24، no. 2 (پیاپی 40)، pp. 244–252، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105126/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button