مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,909
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

235
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس برگ، ساقه و ریشه گیاه Hertia intermedia (Boiss.) O. Kuntze

صفحات

 صفحه شروع 260 | صفحه پایان 266

کلیدواژه

Hertia intermedia (Boiss.) O. KuntzeQ2

چکیده

 جنس Hertia, متعلق به تیره کاسنی (Compositae), شامل 12 گونه است که در سرتاسر شمال و جنوب آفریقا و جنوب غربی آسیا پراکنده اند. این جنس در ایران تنها دارای 2 گونه گیاه بوته ای است که پراکنش قابل توجهی در مناطق بیابانی دارند. هدف از این مطالعه, شناسایی ترکیب های موجود در اسانس برگ, ساقه و ریشه گونه Hertia intermedia (Boiss.) O. Kuntze بود. بدین منظور, این گیاه در خرداد ماه 1389 از کوه هزار, ارتفاع 2900 متری, واقع در منطقه راین, استان کرمان جمع آوری و از برگ, ساقه و ریشه آن به طورجداگانه به روش تقطیر با آب, اسانس گیری شد. ترکیب های تشکیل دهنده روغن های اسانسی, با استفاده از دستگاه های کروماتوگراف گازی (GC) و کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) جداسازی و شناسایی شدند. در اسانس برگ,17  ترکیب شناسایی شد که 97.6% کل اسانس را تشکیل می دادند. بتا-پینن (32.1%), آلفا-پینن (14.6%), بتا-فلاندرن (14.2%) و آلفا-توجن (13.5%) ترکیب های اصلی اسانس بودند. همچنین 21 ترکیب در اسانس ساقه شناسایی شد که 94.2% کل اسانس را شامل می شدند. آلفا-پینن (38.4%), بتا-پینن (14.8%) و ترانس-وربنول (12.3%) ترکیب های عمده اسانس بودند. از طرف دیگر, از بین 8 ترکیب شناسایی شده در اسانس ریشه که 95.3% کل اسانس را تشکیل می دادند, آلفا-پینن (51.2%), جرماکرن D (%11.2) و میرسن (10.4%) اجزاء اصلی اسانس بودند. در روغن های اسانسی هر سه اندام گیاه مورد بررسی, درصد منوترپن ها به مراتب بیشتر از سزکوئی ترپن ها بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اخگر، محمدرضا، مرادعلی زاده، مهران، شریعتی فر، میثم، و سلاجقه، مریم. (1391). بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس برگ, ساقه و ریشه گیاه Hertia intermedia (Boiss.) O. Kuntze. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(2 (پیاپی 56))، 260-266. SID. https://sid.ir/paper/105160/fa

    Vancouver: کپی

    اخگر محمدرضا، مرادعلی زاده مهران، شریعتی فر میثم، سلاجقه مریم. بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس برگ, ساقه و ریشه گیاه Hertia intermedia (Boiss.) O. Kuntze. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1391؛28(2 (پیاپی 56)):260-266. Available from: https://sid.ir/paper/105160/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا اخگر، مهران مرادعلی زاده، میثم شریعتی فر، و مریم سلاجقه، “بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس برگ, ساقه و ریشه گیاه Hertia intermedia (Boiss.) O. Kuntze،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 28، no. 2 (پیاپی 56)، pp. 260–266، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105160/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button