مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

788
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

579
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پیش تیمار دانه ها با سالیسیلیک اسید روی سمیت منگنز در گیاه شاهی (.Lepidium sativum L)

صفحات

 صفحه شروع 248 | صفحه پایان 259

کلیدواژه

شاهی (.Lepidium sativum L)Q2

چکیده

 شاهی (.Lepidium sativum L) گیاهی دارویی است. این گیاه برای درمان تومور و سرطان سینه به دلیل ویژگی آنتی اکسیدانی قابل توجه است. دسترسی منگنز در گیاهان به وسیله فرایندهای ردوکس که به pH خاک و دسترسی الکترون بستگی دارد, کنترل می شود. منگنز اضافی متابولیسم گیاه را آشفته و رشد گیاه را مهار می کند, همچنین تنش اکسیداتیو القاء می کند که منجر به تشکیل گونه های فعال اکسیژن شامل رادیکال های سوپراکسید, هیدروکسیل و پراکسیدهیدروژن می شود که می تواند به سلول گیاه آسیب برساند. سالیسیلیک اسید, سیگنال طبیعی است که نقش مهمی در تنظیم تعدادی از فرایندهای فیزیولوژیکی و مقاومت گیاه به تنش های زیستی و غیرزیستی دارد. وظیفه حمایتی سالیسیلیک اسید شامل تنظیم رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها, القاء بیان ژن و جذب و پخش عناصر است. در این مطالعه اثر سطح های مختلف 0, 0.01, 0.05 و 0.1 میلی مولار سالیسیلیک اسید روی سطوح مختلف 0, 250, 500 و 800 میکرومولار منگنز در گیاه شاهی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن سالیسیلیک اسید (0.01, 0.05 و 0.1) مهار جذب کلسیم و منیزیم القاء شده توسط منگنز اضافی را بهبود می بخشد. محتوای آسکوربیک اسید در برگ به وسیله سالیسیلیک اسید (0.01, 0.05 و 0.1) افزایش و این محتوا در غلظت های 500 و 800 منگنز کاهش یافت. محتوای پرولین به طور معنی داری در تیمار منگنز و سالیسیلیک اسید افزایش یافت. در غلظت های 500 و 800 میکرومولار منگنز محتوای پروتئین کاهش یافت, اما تیمار سالیسیلیک اسید (0.01, 0.05 و 0.1) محتوای پروتئین را در شرایط سمیت منگنز افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، شهلا، اسرار، زهرا، و پورسیدی، شهرام. (1391). اثر پیش تیمار دانه ها با سالیسیلیک اسید روی سمیت منگنز در گیاه شاهی (.Lepidium sativum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(2 (پیاپی 56))، 248-259. SID. https://sid.ir/paper/105164/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی شهلا، اسرار زهرا، پورسیدی شهرام. اثر پیش تیمار دانه ها با سالیسیلیک اسید روی سمیت منگنز در گیاه شاهی (.Lepidium sativum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1391؛28(2 (پیاپی 56)):248-259. Available from: https://sid.ir/paper/105164/fa

    IEEE: کپی

    شهلا هاشمی، زهرا اسرار، و شهرام پورسیدی، “اثر پیش تیمار دانه ها با سالیسیلیک اسید روی سمیت منگنز در گیاه شاهی (.Lepidium sativum L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 28، no. 2 (پیاپی 56)، pp. 248–259، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105164/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا