مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

443
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

579
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع در منشأ بنه زعفران (Crocus sativus L. ) براساس عملکرد گل و ترکیب های زیست فعال گلبرگ

صفحات

 صفحه شروع 759 | صفحه پایان 773

چکیده

 علاوه بر کلاله, سایر قسمت های گل زعفران (Crocus sativus L. ) ازجمله گلبرگ به عنوان محصولات جانبی فرایند تولید زعفران, حاوی ترکیب های زیست فعال و آنتی اکسیدان بوده که معمولاً بدون استفاده باقی می مانند. برای افزایش بهره وری این گیاه و همچنین ارزیابی تنوع منشأ بنه از نظر عملکرد گل و ترکیب های زیست فعال گلبرگ زعفران, این آزمایش در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان اجرا شد. در این راستا, بنه های مختلف از 9 منطقه ایران (بجستان, استهبان, فردوس, گناباد, نطنز, قائن, سرایان, تربت حیدریه و زرند) تهیه و طی سال های زراعی 95-1394, 96-1395 و 97-1396 بررسی شدند. نتایج بیانگر وجود ترکیب های فنلی بین 24/5-83/2 میلی گرم گالیک اسید در گرم وزن خشک, ترکیب های فلاونوئیدی از 38/0 تا 81/1 میلی گرم کوئرستین در گرم وزن خشک و همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی در گلبرگ بود. یافته ها همچنین نشان داد که صفات مرتبط با گل, ترکیب های زیست فعال و قدرت مهارکنندگی رادیکال های آزاد به طور معنی داری تحت تأثیر فصل رشد, منشأ بنه و اثر متقابل آنها قرار گرفت. در تمام صفات مورد مطالعه (بجز قدرت احیاءکنندگی), بنه های با منشأ مختلف واکنش متفاوتی به فصل های رشد نشان دادند. بیشترین میزان عملکرد, از بنه های با منشأ فردوس در فصل های رشد اول و سوم و بجستان در فصل رشد دوم بدست آمد. بنه های با منشأ بجستان و گناباد به دلیل محتوای فنل و فلاونوئید بالا بیشترین (به ترتیب با 216 و 217 میلی گرم در لیتر) و استهبان به دلیل میزان پایین ترکیب های فنلی و فلاونوئیدی, کمترین قدرت آنتی رادیکالی را در فصل رشد 96-1395 نشان دادند. بنه های با منشأ فردوس, سرایان, بجستان و گناباد براساس عملکرد و محتوای بالای ترکیب های زیست فعال, قائن و استهبان با میزان کم ترکیب های زیست فعال و فعالیت آنتی اکسیدانی و نطنز, تربت حیدریه و زرند با میزان گلدهی پایین, براساس نتایج تجزیه به مؤلفه های اصلی و تجزیه خوشه ای در سه گروه اصلی قرار گرفتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قنبری، جلال، و خواجوی نژاد، غلامرضا. (1398). بررسی تنوع در منشأ بنه زعفران (Crocus sativus L. ) براساس عملکرد گل و ترکیب های زیست فعال گلبرگ. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 35(5 (پیاپی 97) )، 759-773. SID. https://sid.ir/paper/105165/fa

    Vancouver: کپی

    قنبری جلال، خواجوی نژاد غلامرضا. بررسی تنوع در منشأ بنه زعفران (Crocus sativus L. ) براساس عملکرد گل و ترکیب های زیست فعال گلبرگ. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1398؛35(5 (پیاپی 97) ):759-773. Available from: https://sid.ir/paper/105165/fa

    IEEE: کپی

    جلال قنبری، و غلامرضا خواجوی نژاد، “بررسی تنوع در منشأ بنه زعفران (Crocus sativus L. ) براساس عملکرد گل و ترکیب های زیست فعال گلبرگ،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 35، no. 5 (پیاپی 97) ، pp. 759–773، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105165/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button