مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سطوح آبیاری و نیتروژن بر صفات مورفولوژیکی، عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) در سراوان

صفحات

 صفحه شروع 436 | صفحه پایان 449

کلیدواژه

چای ترش (Hibiscus sabdariffa L.)Q2

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر کم آبیاری و کود نیتروژن بر صفات مورفولوژیکی, عملکرد و اجزای عملکرد کاسبرگ چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) در سال زراعی 13899 آزمایشی به صورت کرت های خرد شده و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان سراوان اجرا گردید. در این تحقیق آبیاری به عنوان فاکتور اصلی در سه سطح شامل آبیاری پس از 60, 120 و 180 میلی متر تبخیر تجمعی از تشتک تبخیر کلاس A و مقدار نیتروژن به عنوان فاکتور فرعی در چهار سطح شامل کاربرد 0, 60, 120 و 180 کیلوگرم نیتروژن در هکتار در نظر گرفته شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر سطوح آبیاری و نیتروژن بر ارتفاع بوته, قطر ساقه, تعداد میوه در مترمربع, عملکرد تر و خشک کاسبرگ و عملکرد بیولوژیک معنی دار بود, اما وزن خشک کاسبرگ در تک میوه و شاخص برداشت کاسبرگ در میوه تنها تحت تأثیر آبیاری و شاخص برداشت کاسبرگ در بوته تنها تحت تأثیر نیتروژن قرار گرفت. اثر متقابل آبیاری و نیتروژن نیز بر صفات عملکرد تر و خشک کاسبرگ و بازدهی مصرف آب برای تولید کاسبرگ معنی دار بود. براساس مقایسه میانگین ها افزایش دور آبیاری از 60 به 180 میلی متر تبخیر تجمعی, ارتفاع بوته, قطر ساقه, تعداد میوه در مترمربع, عملکرد تر و خشک کاسبرگ, عملکرد بیولوژیک و وزن خشک کاسبرگ در تک میوه را به ترتیب 1/48, 8/31, 3/41, 58, 9/54, 67 و 7/22 درصد کاهش داد و افزایش کاربرد نیتروژن از صفر به 120 کیلوگرم در هکتار صفات مذکور را به ترتیب 7/13, 6/8, 1/37, 3/43, 1/44, 5/25 و 7/5 درصد افزایش داد. به طور کلی براساس نتایج این تحقیق با توجه به اهمیت کمبود آب, تیمار آبیاری پس از 120 میلی متر تبخیر تجمعی و کاربرد 180 کیلوگرم نیتروژن در هکتار برای زراعت چای ترش در شرایط مشابه پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سپهرم، عاصم، و موسوی، سیدغلامرضا. (1395). تأثیر سطوح آبیاری و نیتروژن بر صفات مورفولوژیکی, عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) در سراوان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 32(3 (پیاپی 77) )، 436-449. SID. https://sid.ir/paper/105210/fa

    Vancouver: کپی

    سپهرم عاصم، موسوی سیدغلامرضا. تأثیر سطوح آبیاری و نیتروژن بر صفات مورفولوژیکی, عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) در سراوان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1395؛32(3 (پیاپی 77) ):436-449. Available from: https://sid.ir/paper/105210/fa

    IEEE: کپی

    عاصم سپهرم، و سیدغلامرضا موسوی، “تأثیر سطوح آبیاری و نیتروژن بر صفات مورفولوژیکی, عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ) در سراوان،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 32، no. 3 (پیاپی 77) ، pp. 436–449، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105210/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button