مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

476
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر ازتوباکتر بر شاخص های رشدی، عملکرد و میزان اسانس دو توده محلی زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) در شرایط شوری

صفحات

 صفحه شروع 261 | صفحه پایان 271

کلیدواژه

زیره (Cuminum cyminum L.)Q1

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر ازتوباکتر بر شاخص های رشدی, عملکرد دانه و میزان اسانس دو توده محلی زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) در شرایط شوری, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار در سال 1394 در دانشگاه کاشان به صورت گلدانی انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دو توده محلی زیره سبز اردستان و مشهد اردهال, چهار سطح شوری (صفر, 100, 150 و 200 میلی مولار کلرید سدیم) و دو سطح باکتری ازتوباکتر (تلقیح و عدم تلقیح بذر) بودند. نتایج نشان داد که شوری و تلقیح بذر با باکتری تأثیر بسیار معنی داری بر درصد و سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه و ارتفاع ساقه چه داشت. افزایش غلظت کلرید سدیم تا سطح 200 میلی مولار منجر به کاهش معنی دار درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه, ارتفاع ساقه چه, عملکرد دانه و عملکرد اسانس شد. همچنین نتایج نشان داد در هر دو توده و در تمام سطوح شوری, تلقیح با باکتری در مقایسه با شاهد, منجر به افزایش معنی دار کلروفیل a, کلروفیل b, میزان آنزیم های کاتالاز, آسکوربات پراکسیداز, عملکرد دانه و عملکرد اسانس گردید. توده محلی اردستان کلروفیل a و b, آنزیم های کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز درصد اسانس بیشتری در مقایسه با توده محلی مشهد اردهال داشت و شرایط شوری را بهتر تحمل نمود. در شرایط شوری تلقیح بذرها با باکتری ازتوباکتر به دلیل تأثیرات مثبت, توانست اثرات منفی تنش را کاهش داده و سرعت جوانه زنی, عملکرد دانه و عملکرد اسانس را نسبت به نمونه های شاهد بهبود ببخشد. بنابراین می توان در شرایط مشابه با این آزمایش, توده محلی اردستان را کشت نموده و برای کاهش اثرات شوری از تلقیح بذر با ازتوباکتر استفاده و عملکرد دانه و اسانس بالاتری بدست آورد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وثوقی تبار، هنگامه، حسینی تفرشی، سیدعلی، و دهقان زاده، حمید. (1397). تأثیر ازتوباکتر بر شاخص های رشدی, عملکرد و میزان اسانس دو توده محلی زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) در شرایط شوری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 34(2 (پیاپی 88) )، 261-271. SID. https://sid.ir/paper/105357/fa

    Vancouver: کپی

    وثوقی تبار هنگامه، حسینی تفرشی سیدعلی، دهقان زاده حمید. تأثیر ازتوباکتر بر شاخص های رشدی, عملکرد و میزان اسانس دو توده محلی زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) در شرایط شوری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1397؛34(2 (پیاپی 88) ):261-271. Available from: https://sid.ir/paper/105357/fa

    IEEE: کپی

    هنگامه وثوقی تبار، سیدعلی حسینی تفرشی، و حمید دهقان زاده، “تأثیر ازتوباکتر بر شاخص های رشدی, عملکرد و میزان اسانس دو توده محلی زیره سبز (Cuminum cyminum L. ) در شرایط شوری،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 34، no. 2 (پیاپی 88) ، pp. 261–271، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105357/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button