مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,290
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

700
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف کودهای ارگانیک و شیمیایی بر اسانس بابونه آلمانی (.Matricaria chamomilla L)

صفحات

 صفحه شروع 373 | صفحه پایان 386

کلیدواژه

بابونه (.Matricaria chamomilla L)Q2

چکیده

 مدیریت مصرف کود یکی از عوامل اصلی در کشت موفقیت آمیز گیاهان دارویی است. استفاده از کودهای سازگار با طبیعت و مناسب برای رشد بهینه گیاه می تواند اثرهای مطلوبی بر شاخص های کمی و کیفی گیاه داشته باشد. به منظور بررسی تاثیر کودهای ارگانیک و شیمیایی بر میزان و ترکیب های اسانس گیاه دارویی بابونه (.Matricaria chamomilla L).), آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1388 اجرا شد. تیمارها شامل کود شیمیایی فسفات آمونیوم به میزان 150 کیلوگرم در هکتار, کود آلی (گاوی) به میزان 24 تن در هکتار, کمپوست حاصل از بقایای گیاهی به میزان 24 تن در هکتار, مخلوط کودهای آلی و شیمیایی به میزان 12 تن کود آلی و 75 کیلوگرم در هکتار کود شیمیایی و ورمی کمپوست به میزان 7500 کیلو گرم در هکتار بودند. نتایج نشان داد که اعمال تیمار کودی مخلوط (آلی و شیمیایی) بیشترین اثر را در افزایش کمی و کیفی صفات فیتوشیمیایی نسبت به سایر تیمارها داشت. نتایج ترکیب های اسانس بابونه نشان داد که بیشترین مقدار بازده اسانس (%0.37) و کامازولن (%10.05) به ازای مصرف کود مخلوط حاصل شد که نسبت به شاهد و سایر تیمارها اختلاف معنی دار داشتند. تیمار کود مخلوط موجب افزایش در بیشتر ترکیب های دیگر بابونه نسبت به سایر تیمارهای کودی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نیک نژاد، مریم، لباسچی، محمدحسین، جایمند، کامکار، و حاتمی، فیروزه. (1392). بررسی تاثیر مصرف کودهای ارگانیک و شیمیایی بر اسانس بابونه آلمانی (.Matricaria chamomilla L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29(2 (پیاپی 60))، 373-386. SID. https://sid.ir/paper/105381/fa

    Vancouver: کپی

    نیک نژاد مریم، لباسچی محمدحسین، جایمند کامکار، حاتمی فیروزه. بررسی تاثیر مصرف کودهای ارگانیک و شیمیایی بر اسانس بابونه آلمانی (.Matricaria chamomilla L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1392؛29(2 (پیاپی 60)):373-386. Available from: https://sid.ir/paper/105381/fa

    IEEE: کپی

    مریم نیک نژاد، محمدحسین لباسچی، کامکار جایمند، و فیروزه حاتمی، “بررسی تاثیر مصرف کودهای ارگانیک و شیمیایی بر اسانس بابونه آلمانی (.Matricaria chamomilla L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 29، no. 2 (پیاپی 60)، pp. 373–386، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105381/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا