مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

671
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اصلاحی کلسیم و پتاسیم بر محتوای پرولین، کلروفیل، پروتئین و رشد گیاه دارویی زنیان (.Carum copticum L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 247 | صفحه پایان 260

کلیدواژه

زنیان (.Carum copticum L)Q2

چکیده

 به منظور تعیین اثر اصلاحی کلسیم و پتاسیم در شرایط تنش شوری بر محتوای پرولین, کلروفیل, پروتئین و رشد گیاه زنیان (.Carum copticum L).), آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه ولی عصر رفسنجان در سال 1388 اجرا شد. فاکتور اول شامل شوری با سه سطح (صفر, 50 و 100 میلی مولار) و فاکتور دوم شامل محلول غذایی در پنج سطح N1 (محلول غذایی هوگلند),  N2(محلول غذایی هوگلند + CaCl2 با غلظت 40 میلی مولار در محلول غذایی),  N3(محلول غذایی هوگلند +  CaCl2به صورت اسپری با غلظت 20 میلی مولار بر روی شاخساره ها),  N4(محلول غذایی هوگلند + KNO3 با غلظت 40 میلی مولار به صورت محلول همراه با آب آبیاری) و N5 (محلول غذایی هوگلند + KNO3 به صورت اسپری با غلظت 20 میلی مولار بر روی شاخساره ها) بود. نتایج نشان داد که نوع محلول غذایی تاثیری بر محتوای پرولین نداشت و بیشترین میزان پرولین در سطوح شوری S2 و S3 مشاهده گردید. افزایش شوری باعث کاهش معنی داری در میزان کلروفیل a,b  و کل گردید. بیشترین میزان پروتئین در سطح تیمار شاهد و کمترین میزان آن در تیمار شوری 100 میلی مولار مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان پروتئین در محلول غذایی N3 و کمترین میزان آن در محلول غذایی N5 مشاهده شد. نوع محلول غذایی بر سطح برگ اثر معنی داری داشت, به طوری که بیشترین سطح برگ در محلول غذایی مربوط به N5 مشاهده شد. در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد که گیاه زنیان شوری تا 50 میلی مولار را به خوبی تحمل می کند و محلول پاشی پتاسیم و کلسیم برای کاهش خسارت شوری بر خصوصیات رشدی گیاه زنیان, بهتر از کاربرد آن ها در محلول غذایی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی، سمیه، رحیمی، اصغر، دشتی، حسین، و مداح حسینی، شهاب. (1392). اثر اصلاحی کلسیم و پتاسیم بر محتوای پرولین, کلروفیل, پروتئین و رشد گیاه دارویی زنیان (.Carum copticum L) تحت تنش شوری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29(2 (پیاپی 60))، 247-260. SID. https://sid.ir/paper/105391/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی سمیه، رحیمی اصغر، دشتی حسین، مداح حسینی شهاب. اثر اصلاحی کلسیم و پتاسیم بر محتوای پرولین, کلروفیل, پروتئین و رشد گیاه دارویی زنیان (.Carum copticum L) تحت تنش شوری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1392؛29(2 (پیاپی 60)):247-260. Available from: https://sid.ir/paper/105391/fa

    IEEE: کپی

    سمیه میرزایی، اصغر رحیمی، حسین دشتی، و شهاب مداح حسینی، “اثر اصلاحی کلسیم و پتاسیم بر محتوای پرولین, کلروفیل, پروتئین و رشد گیاه دارویی زنیان (.Carum copticum L) تحت تنش شوری،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 29، no. 2 (پیاپی 60)، pp. 247–260، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105391/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button