مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,073
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,221
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خالص سازی کاروتنوئیدها و منوترپن آلدئیدهای زعفران ایران و بررسی اثر هر یک بر ساختار DNA، هیستون H1 و کمپلکس H1-DNA

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 97

چکیده

 زعفران خوراکی (Crocus Sativus L.) دارای خواص بیولوژیکی متفاوتی از جمله خاصیت ضد سرطانی است. در این تحقیق, علاوه بر تخلیص مواد موثر زعفران, دو سازوکار عمده ملکولی در ارتباط با این خاصیت زعفران یعنی اثر بر DNA, هیستون و کمپلکس DNA H1- مورد بررسی قرار گرفت. کاروتنوئیدها (کروسین, کروستین و دی متیل کروستین) و آلدئیدهای منوترین (پیکروکروسین و سافرانال) موجود در زعفران ایران به عنوان اجزا اصلی, توسط روش های مختلفی جداسازی و خالص سازی شد. نتایج TLC و HPLCنشان داد که کروسین و پیکروکروسین موجود در زعفران ایران به ترتیب از 4 و3  زیر نوع  تشکیل شده است. بنابراین, جز اصلی و عمده کروسین ها و پیکروکروسین ها تخلیص شد و میان کنش هیستون H1 و DNA نه تنها با عصاره زعفران, بلکه با هر یک از پنج جز تخلیص شده از زعفران توسط روشهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. در بررسی میان کنش زعفران و اجزا آن با DNA مشاهده شد که اتصال تمام این لیگاندها از طریق اتصال به شیار کوچک صورت می گیرد و منجر به القا تغییرات ساختاری در DNA می شود. همچنین در بررسی اثر این لیگاندها بر ساختار هیستون H1 مشاهده شد که این لیگاندها باعث فرونشانی نشر فلورسانس هیستون می شوند. با رسم نمودار اسکاچارد بر اساس فرونشانی نشر, مولفه های پیوندی n وK  محاسبه گردید (n وK  به ترتیب برابر0.54  و 2×10-5 بدست آمد). طیف دورنگ نمایی دورانی (CD) نشان داد که این ترکیبهای در غلظت کم با DNA میان کنش دارند که موجب تغییر ساختار از B-DNA به C-DNA می شود, هر چند که در غلظت های بالاتر, تغییر ساختاری بیشتری القا می گردد, یعنی رج بندی بازها از بین می رود. همچنین نتایج حاصل از بررسی میان کنش DNA –H1 درحضور و عدم حضور هر کدام از لیگاندهای فوق نشان داد که در حضور این اجزا, میان کنش  H1با DNA حدود 5 تا 22 درصد کاهش یافت که بیشترین میزان کاهش, مربوط به سافرانال بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

بطحایی، سیده زهرا، اشرافی، محبوبه، بوالحسنی، اعظم، اعتمادی کیا، بتول، و موسوی موحدی، علی اکبر. (1385). خالص سازی کاروتنوئیدها و منوترپن آلدئیدهای زعفران ایران و بررسی اثر هر یک بر ساختار DNA, هیستون H1 و کمپلکس H1-DNA. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 22(2 (پیاپی 32))، 85-97. SID. https://sid.ir/paper/105410/fa

Vancouver: کپی

بطحایی سیده زهرا، اشرافی محبوبه، بوالحسنی اعظم، اعتمادی کیا بتول، موسوی موحدی علی اکبر. خالص سازی کاروتنوئیدها و منوترپن آلدئیدهای زعفران ایران و بررسی اثر هر یک بر ساختار DNA, هیستون H1 و کمپلکس H1-DNA. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1385؛22(2 (پیاپی 32)):85-97. Available from: https://sid.ir/paper/105410/fa

IEEE: کپی

سیده زهرا بطحایی، محبوبه اشرافی، اعظم بوالحسنی، بتول اعتمادی کیا، و علی اکبر موسوی موحدی، “خالص سازی کاروتنوئیدها و منوترپن آلدئیدهای زعفران ایران و بررسی اثر هر یک بر ساختار DNA, هیستون H1 و کمپلکس H1-DNA،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 22، no. 2 (پیاپی 32)، pp. 85–97، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105410/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button