مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,997
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

798
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه کمی برخی متابولیت های عمده (کروسین، پیکروکروسین و سافرانال) در بسته بندی های مختلف زعفران ایران به روش HPLC

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 71

چکیده

 هدف: زعفران خوراکی کلاله خشک گونه گیاهی کرکوس ساتیووس است که علاوه بر مصارف غذایی به عنوان ادویه, دارای خواص درمانی متفاوتی نیز هست. در حال حاضر بیش از 80 درصد از 190 تن تولید جهانی زعفران, متعلق به ایران است. به منظور بررسی کیفیت زعفران های مناطق مختلف دنیا توسط گروه های تحقیقاتی مختلف, زعفران های کشورهای مختلف از جمله ایران از نظر کمی و کیفی مقایسه شده اند. ولی همواره, یک نمونه از زعفران هر کشور برای مطالعه انتخاب شده است. با توجه به این که مناطق وسیعی از ایران زیر کشت این محصول است, به نظر می رسد که استفاده از یک نمونه از نظر علمی و آماری نتایج صحیحی را به دنبال نداشته باشد. همچنین در صورت مشاهده تفاوت غلظت اجزا, استفاده از عصاره در مطالعات دارویی نیز نتایج تکرارپذیری را به دنبال نخواهد داشت. به منظور اثبات این ادعا در تحقیق حاضر زعفران های بسته بندی شده توسط چند شرکت تجاری از لحاظ تشکیل دهنده های مهم آن, یعنی کروسین, پیکروکروسین و سافرانال مقایسه شد.مواد و روش ها: پنج نمونه متفاوت از پنج بسته بندی متعلق به شرکت های تجاری با نام های (به ترتیب حروف الفبا): احتشامیه, تروند, عباس زاده, صباغ و نوین زعفران به روش  HPLC UV/Visمطالعه شد. برای این که در نتایج حاصل شبه ای از تبلیغ یا طرفداری از شرکت خاصی وجود نداشته باشد, نمونه های فوق به شکل تصادفی از 1 تا 5 شماره گذاری شد.نتایج: نتایج نشان داد که تمام نمونه ها حاوی این اجزا و از نظر کیفی ارزشمند بود. از نظر کمی, بیشترین غلظت کارتنویید کروسین در نمونه 3 و بالاترین مقدار منوترپن آلدییدهای پیکروکروسین و سافرانال به ترتیب در نمونه های 1 و 2 بودند.نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق و همچنین وجود مناطق وسیع زیر کشت زعفران و شرایط متنوع آب و هوایی ایران, تاکید می شود که یک نمونه زعفران معیاری از زعفران کل مناطق ایران نیست. تحقیقات توسط محققان حاضر در این باره ادامه دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    هوشیار، ریحانه، بطحایی، سیده زهرا، و اعتمادی کیا، بتول. (1389). بررسی و مقایسه کمی برخی متابولیت های عمده (کروسین, پیکروکروسین و سافرانال) در بسته بندی های مختلف زعفران ایران به روش HPLC. پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)، 13(2)، 63-71. SID. https://sid.ir/paper/81205/fa

    Vancouver: کپی

    هوشیار ریحانه، بطحایی سیده زهرا، اعتمادی کیا بتول. بررسی و مقایسه کمی برخی متابولیت های عمده (کروسین, پیکروکروسین و سافرانال) در بسته بندی های مختلف زعفران ایران به روش HPLC. پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)[Internet]. 1389؛13(2):63-71. Available from: https://sid.ir/paper/81205/fa

    IEEE: کپی

    ریحانه هوشیار، سیده زهرا بطحایی، و بتول اعتمادی کیا، “بررسی و مقایسه کمی برخی متابولیت های عمده (کروسین, پیکروکروسین و سافرانال) در بسته بندی های مختلف زعفران ایران به روش HPLC،” پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)، vol. 13، no. 2، pp. 63–71، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81205/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button