مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,114
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تماسی و دورکنندگی اسانس هل (Elletaria cardamomum (L.) Maton.) و زیره سیاه (.Bunium persicum (Boiss.) Fedtsch) روی حشرات کامل شپشه قرمز آرد (Tribolium castaneum (Herbst) (Coleoptera: Tenebrionidae))

صفحات

 صفحه شروع 224 | صفحه پایان 238

کلیدواژه

هل (Elletaria cardamomum (L.) Maton)Q3
زیره سیاه (.Bunium persicum (Boiss.) Fedtsch)Q3

چکیده

 طی چند دهه اخیر تحقیقات وسیعی روی ترکیب های گیاهی متعدد به منظور دستیابی به جایگزین های بی خطر یا کم خطر و موثرتر از حشره کش های شیمیایی برای کنترل آفات انباری انجام شده است. در تحقیق حاضر سمیت تماسی و اثر دورکنندگی اسانس های دو گونه گیاهی هل (Bunium persicum (Boiss.) Fedtsch.) و زیره سیاه (Elletaria cardamomum (L.) Maton)  روی حشرات کامل شپشه قرمز آرد (Tribolium castaneum) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در شرایط دمای30±1C˚ , رطوبت نسبی 60±5% و تاریکی انجام شد. نتایج آزمایشهای زیست سنجی جهت بررسی سمیت تماسی نشان داد که با افزایش غلظت هر اسانس, درصد مرگ و میر حشرات کامل افزایش یافت. حساسیت حشرات نر بیشتر از حشرات ماده بود. بر اساس معیار LC50 در مدت 24 ساعت بیشترین سمیت تماسی مربوط به اسانس زیره سیاه علیه حشرات نر ( 0.25میکرولیتر بر سانتی متر مربع) و کمترین سمیت مربوط به اسانس هل علیه حشرات ماده (0.91 میکرولیتر بر سانتی متر مربع) بود. نتایج مقایسه اثر دورکنندگی اسانس ها روی حشرات کامل نشان داد که میزان دورکنندگی حدود 70 تا 80 درصد توسط اسانس هل در غلظت های بالاتری (حدود 4-3 برابر) در مقایسه با اسانس زیره سیاه حاصل شد. با افزایش غلظت اسانس ها, اثر دورکنندگی علیه هر دو جنس حشره افزایش یافت. نتایج این بررسی نشان داد که اسانس های هل و زیره سیاه منابع بیولوژیکی موثری هستند که می توانند جهت حفاظت غلات انبار شده از آلودگی توسط شپشه قرمز آرد بکار برده شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مروج، غلامحسین، اف شهرکی، زهره، و عزیزی ارانی، مجید. (1390). اثر تماسی و دورکنندگی اسانس هل (Elletaria cardamomum (L.) Maton.) و زیره سیاه (.Bunium persicum (Boiss.) Fedtsch) روی حشرات کامل شپشه قرمز آرد (Tribolium castaneum (Herbst) (Coleoptera: Tenebrionidae)). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 27(2 (پیاپی 52))، 224-238. SID. https://sid.ir/paper/105458/fa

    Vancouver: کپی

    مروج غلامحسین، اف شهرکی زهره، عزیزی ارانی مجید. اثر تماسی و دورکنندگی اسانس هل (Elletaria cardamomum (L.) Maton.) و زیره سیاه (.Bunium persicum (Boiss.) Fedtsch) روی حشرات کامل شپشه قرمز آرد (Tribolium castaneum (Herbst) (Coleoptera: Tenebrionidae)). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1390؛27(2 (پیاپی 52)):224-238. Available from: https://sid.ir/paper/105458/fa

    IEEE: کپی

    غلامحسین مروج، زهره اف شهرکی، و مجید عزیزی ارانی، “اثر تماسی و دورکنندگی اسانس هل (Elletaria cardamomum (L.) Maton.) و زیره سیاه (.Bunium persicum (Boiss.) Fedtsch) روی حشرات کامل شپشه قرمز آرد (Tribolium castaneum (Herbst) (Coleoptera: Tenebrionidae))،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 27، no. 2 (پیاپی 52)، pp. 224–238، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105458/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button