مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

718
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر فسفر و روی بر عملکرد و اجزاء عملکرد اسفرزه (.Plantago ovata Forsk) در شهرستان بم

صفحات

 صفحه شروع 891 | صفحه پایان 902

کلیدواژه

اسفرزه (.Plantago ovata Forsk)Q2

چکیده

 به منظور بررسی اثر عناصر روی و فسفر بر عملکرد و میزان ماده موثره اسفرزه (.Plantago ovata Forsk).) آزمایشی در سال زراعی 1390-1389 در قطعه زمینی به مساحت تقریبی 450 مترمربع در اراضی روستای حمزه ای واقع در حومه شهرستان بم اجرا شد. در این آزمایش اثر مقادیر مختلف فسفر در 4 مقدار صفر, 40, 80 و 120 کیلوگرم در هکتار و روی در 3 مقدار صفر, 20 و 40 کیلوگرم در هکتار بر صفات عملکرد دانه, وزن هزاردانه, ارتفاع بوته, تعداد برگ در هر بوته, طول سنبله, تعداد گل در هر بوته, میزان تورم دانه و درصد موسیلاژ در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. اثر مقادیر مختلف روی و فسفر بر عملکرد دانه گیاه اسفرزه در سطح آماری 1% معنی دار شد و با افزایش مقدار روی تا 40 کیلوگرم در هکتار و فسفر تا 80 کیلوگرم در هکتار, عملکرد دانه نیز روندی افزایشی داشت. اما استفاده از مقدار 120 کیلوگرم در هکتار فسفر از نظر آماری تفاوت معنی داری نسبت به 80 کیلوگرم در هکتار نداشت. البته تاثیر مقادیر مختلف روی و فسفر بر وزن هزاردانه معنی دار نشد. اثر مقادیر مختلف روی و فسفر بر درصد موسیلاژ دانه اسفرزه در سطح آماری 1% معنی دار بود و با افزایش مقدار روی تا 40 کیلوگرم در هکتار و فسفر تا 120 کیلوگرم در هکتار سبب افزایش درصد موسیلاژ دانه گردید. همچنین اثر مقادیر مختلف روی و فسفر بر سایر صفات (تعداد برگ, تعداد گل, طول سنبله, ارتفاع گیاه و فاکتور تورم دانه) هم معنی دار بود. با توجه به نتایج آزمایش فوق, مصرف عناصر روی به میزان 40 کیلوگرم در هکتار و فسفر به میزان 80 کیلوگرم در هکتار برای افزایش رشد و عملکرد و تولید هر چه بیشتر موسیلاژ گیاه اسفرزه در منطقه بم بهترین اثر را داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وکیلی شهربابکی، سیدمحمدعلی، و نصر، ناصر. (1394). بررسی تاثیر فسفر و روی بر عملکرد و اجزاء عملکرد اسفرزه (.Plantago ovata Forsk) در شهرستان بم. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 31(5 (پیاپی 73))، 891-902. SID. https://sid.ir/paper/105472/fa

    Vancouver: کپی

    وکیلی شهربابکی سیدمحمدعلی، نصر ناصر. بررسی تاثیر فسفر و روی بر عملکرد و اجزاء عملکرد اسفرزه (.Plantago ovata Forsk) در شهرستان بم. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1394؛31(5 (پیاپی 73)):891-902. Available from: https://sid.ir/paper/105472/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدعلی وکیلی شهربابکی، و ناصر نصر، “بررسی تاثیر فسفر و روی بر عملکرد و اجزاء عملکرد اسفرزه (.Plantago ovata Forsk) در شهرستان بم،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 31، no. 5 (پیاپی 73)، pp. 891–902، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105472/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button