مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

810
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر محافظتی عصاره گیاه گل راعی (.Hypericum perforatum L) بر برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون در رت های دریافت کننده فنول

صفحات

 صفحه شروع 812 | صفحه پایان 821

کلیدواژه

گل راعی (.Hypericum perforatum L)Q2

چکیده

 با توجه به استفاده از فنول در صنایع پتروشیمی و نیز به عنوان ضدعفونی کننده در زمینه پزشکی, این ماده به فراوانی مورد استفاده قرار می گیرد. با وجود این, فنول آزاد در محیط برای سلامتی زیان آور می باشد. هدف از مطالعه حاضر, بررسی اثر محافظتی گیاه گل راعی (.Hypericum perforatum L).) بر برخی فراسنجه های بیوشیمیایی خون در رت های مسموم شده با فنول بود. بدین منظور, تعداد 54 سر رت نر نژاد ویستار در قالب آزمایش فاکتوریل 3×3 با دو فاکتور اصلی گل راعی (سطوح صفر, 250 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و فنول (سطوح صفر, 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) به 9 تیمار آزمایشی تقسیم شدند. فنول و عصاره به صورت یک روز در میان و به روش گاواژ تجویز شدند. در روزهای 15 و 30 آزمایش, پس از خون گیری, غلظت برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون ارزیابی شد. در نیمه اول آزمایش, سطح 200 میلی گرم بر کیلوگرم فنول افزایش معنی دار کلسترول و LDL و سطح 100 میلی گرم بر کیلوگرم آن کاهش میزان VLDL سرم خون را موجب شدند (p<0.05). در نیمه دوم آزمایش, بیشترین مقدار HDL در تیمار دریافت کننده سطوح 250 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم گل راعی و فنول و کمترین آن در تیمار 500 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم گل راعی و فنول مشاهده شد (p<0.05). اثرات اصلی و متقابل سایر تیمارها دارای اختلاف آماری معنی داری نبودند (p>0.05). به طور کلی, یافته های پژوهش حاضر نشان داد که سطح 250 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره گیاه گل راعی توانسته از اثر سوء سطح 200 میلی گرم بر کیلوگرم فنول در بلندمدت بر فراسنجه بیوشیمیایی HDL سرم خون بکاهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدحج، مریم، طباطبایی وکیلی، صالح، ساری، محسن، سالاری، سمیه، و منصوری، اسرافیل. (1394). بررسی اثر محافظتی عصاره گیاه گل راعی (.Hypericum perforatum L) بر برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون در رت های دریافت کننده فنول. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 31(5 (پیاپی 73))، 812-821. SID. https://sid.ir/paper/105473/fa

    Vancouver: کپی

    مدحج مریم، طباطبایی وکیلی صالح، ساری محسن، سالاری سمیه، منصوری اسرافیل. بررسی اثر محافظتی عصاره گیاه گل راعی (.Hypericum perforatum L) بر برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون در رت های دریافت کننده فنول. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1394؛31(5 (پیاپی 73)):812-821. Available from: https://sid.ir/paper/105473/fa

    IEEE: کپی

    مریم مدحج، صالح طباطبایی وکیلی، محسن ساری، سمیه سالاری، و اسرافیل منصوری، “بررسی اثر محافظتی عصاره گیاه گل راعی (.Hypericum perforatum L) بر برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم خون در رت های دریافت کننده فنول،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 31، no. 5 (پیاپی 73)، pp. 812–821، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105473/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button