مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

770
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

707
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسانس چویل (.Ferulago angulata (Schlecht.) Boiss) و گندنای کوهی (.Ballota aucheri Boiss) بر شاخص های تغذیه شپشه قرمز آرد (Tribolium castaneum (Col.; Tenebrionidae

صفحات

 صفحه شروع 831 | صفحه پایان 840

کلیدواژه

شاخص های تغذیه ای (ECI Q2
RGRQ2
RCRQ2
FDI)Q2

چکیده

اسانس های گیاهی به عنوان جایگزین مناسبی برای سموم شیمیایی محسوب می شوند. در این تحقیق اثر اسانس های Ferulago angulata (Schlecht.) Boiss. (Apiaceae)و Ballota aucheri Boiss. (Lamiaceae) بر شاخص های تغذیه ای حشرات کامل شپشه قرمز آرد ((Tribolium castaneum (Col.: Tenebrionidae) که یکی از آفات مهم محصولات انباری به شمار می رود, بررسی شد. شاخص های نرخ رشد نسبی (RGR), نرخ مصرف نسبی (RCR), کارآیی تبدیل غذای خورده شده (FDI) و شاخص بازدارندگی تغذیه برای ارزیابی اثر ضدتغذیه ای اسانس تعیین شدند. پس از استخراج اسانس از دو گیاه, غلظت های 00, 0.4, 0.6, 1, 2 و 3 میکرولیتر به دیسک های آردی اضافه شد و بعد تعداد 10 حشره کامل شپشه ی آرد روی هر تیمار قرار داده شد. پس از گذشت سه روز از شروع آزمایش, میزان غذای خورده شده و تغییر وزن حشره اندازه گیری گردید. این تحقیق با استفاده از اسانس دو گیاه F. angulata و B. aucheri در غلظت های 0.4, 0.6, 1, 2 و 3 میکرولیتر بر دیسک در دو آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی در پنج تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که اسانس F. angulate دارای اثر بهتری نسبت به گیاه B. aucheri است و RGR و RCR را به طور معنی داری کاهش می دهد. همچنین اسانس F. angulate کارآیی تبدیل غذای خورده شده را در مقایسه با اسانس B. aucheri به طور معنی داری کاهش می دهد. البته اسانس F. angulata در غلظت های بسیار پایین در مقایسه با B. aucheri اثر بازدارندگی تغذیه ای خوبی را نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آتشی، نازنین، حقانی، مصطفی، محمدی، حجت اله، و عبدالهی، محمد. (1394). تاثیر اسانس چویل (.Ferulago angulata (Schlecht.) Boiss) و گندنای کوهی (.Ballota aucheri Boiss) بر شاخص های تغذیه شپشه قرمز آرد (Tribolium castaneum (Col.; Tenebrionidae. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 31(5 (پیاپی 73))، 831-840. SID. https://sid.ir/paper/105475/fa

    Vancouver: کپی

    آتشی نازنین، حقانی مصطفی، محمدی حجت اله، عبدالهی محمد. تاثیر اسانس چویل (.Ferulago angulata (Schlecht.) Boiss) و گندنای کوهی (.Ballota aucheri Boiss) بر شاخص های تغذیه شپشه قرمز آرد (Tribolium castaneum (Col.; Tenebrionidae. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1394؛31(5 (پیاپی 73)):831-840. Available from: https://sid.ir/paper/105475/fa

    IEEE: کپی

    نازنین آتشی، مصطفی حقانی، حجت اله محمدی، و محمد عبدالهی، “تاثیر اسانس چویل (.Ferulago angulata (Schlecht.) Boiss) و گندنای کوهی (.Ballota aucheri Boiss) بر شاخص های تغذیه شپشه قرمز آرد (Tribolium castaneum (Col.; Tenebrionidae،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 31، no. 5 (پیاپی 73)، pp. 831–840، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105475/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا