مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کمّیت و کیفیت اسانس اکسشن های آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss. & Hohen. ) کشت شده در استان یزد

صفحات

 صفحه شروع 937 | صفحه پایان 947

کلیدواژه

آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss.& Hohen.)Q2

چکیده

 آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss. & Hohen. ) گیاهی دارویی, بوته ای و چندساله است که در برخی مناطق ایران ازجمله استان یزد به صورت خودرو رویش دارد. این تحقیق به منظور تعیین اکسشن(های) برتر آویشن کوهی کشت شده از لحاظ کمّیت و کیفیت اسانس در ایستگاه تحقیقات گیاهان دارویی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد به اجرا درآمد. بذرهای 19 اکسشن این گیاه جمع آوری شده از رویشگاه های طبیعی, در گلخانه کشت و نشاء های حاصل به مزرعه منتقل شدند. در سال دوم سرشاخه های گیاه در مرحله 50% گلدهی برداشت و در سایه خشک گردیدند. اسانس گیری به روش تقطیر با آب انجام و پس از تعیین بازده اسانس اجزاء تشکیل دهنده اسانس شناسایی شدند. تجزیه خوشه ای براساس بازده ترکیب عمده تشکیل دهنده اسانس اکسشن ها را در سه گروه غنی از تیمول-پاراسیمن (TK2, TK6, TK13, TK16, TK18, TK19), کارواکرول-تیمول (TK1, TK3, TK4, TK5, TK7, TK11, TK14, TK15, TK17) و ژرانیول-لینالول (TK8, TK9, TK10, TK12) را قرار داد. براساس نتایج این بررسی, اکسشن TK7 با منشأ استان آذربایجان غربی با 42/3% اسانس و میزان تولید اسانس 4/36 کیلوگرم در هر هکتار و 8/63% کارواکرول و اکسشن TK14 با منشأ استان تهران با 2/2% اسانس و میزان تولید اسانس 5/35 کیلوگرم در هر هکتار و 2/47% کارواکرول و تیمول و اکسشن TK5 با منشأ آذربایجان غربی با 4/2% اسانس و میزان تولید 3/38 کیلوگرم در هر هکتار اسانس و 57% تیمول و کارواکرول به عنوان اکسشن های برتر گونه Thymus kotschyanus معرفی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع زاده، عباس، میرحسینی، علی، میرزا، مهدی، جم زاد، زیبا، و عرب زاده، محمدرضا. (1395). بررسی کمّیت و کیفیت اسانس اکسشن های آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss. & Hohen. ) کشت شده در استان یزد. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 32(6 (پیاپی 80) )، 937-947. SID. https://sid.ir/paper/105489/fa

    Vancouver: کپی

    زارع زاده عباس، میرحسینی علی، میرزا مهدی، جم زاد زیبا، عرب زاده محمدرضا. بررسی کمّیت و کیفیت اسانس اکسشن های آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss. & Hohen. ) کشت شده در استان یزد. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1395؛32(6 (پیاپی 80) ):937-947. Available from: https://sid.ir/paper/105489/fa

    IEEE: کپی

    عباس زارع زاده، علی میرحسینی، مهدی میرزا، زیبا جم زاد، و محمدرضا عرب زاده، “بررسی کمّیت و کیفیت اسانس اکسشن های آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss. & Hohen. ) کشت شده در استان یزد،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 32، no. 6 (پیاپی 80) ، pp. 937–947، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105489/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button