مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

888
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

730
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محل کاشت بر میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب گیاه دارویی کرچک (.Ricinus communis L)

صفحات

 صفحه شروع 521 | صفحه پایان 530

کلیدواژه

کرچک (.Ricinus communis L)Q3

چکیده

کرچک (.Ricinus communis L).) یکی از گیاهان دارویی مورد استفاده در صنایع داروسازی, آرایشی و بهداشتی کشورهای توسعه یافته است. روغن بدست آمده از دانه های این گیاه جزو باارزش ترین مواد با اثر مسهل و ملین در پزشکی می باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر, بررسی اثر هفت ناحیه مختلف کشت بر میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب آن و امکان افزایش کمیت و کیفیت روغن کرچک بود. نتایج نشان داد که تغییر ناحیه کاشت, اثر معنی داری بر میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب کرچک داشته و بین اقلیم های مختلف نیز تفاوت معنی داری در سطح احتمال 1% وجود دارد. بیشترین میزان روغن از غرب تهران (52%) و مرند (51%) گزارش شدند. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه اسیدهای چرب در دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC), هشت اسید چرب عمده در بذر گیاه کرچک مشاهده شد. ریسینولئیک اسید (18:1D9c - 12OH) عمده ترین اسید چرب (85.72% %88.94 تا) در روغن کرچک بود. بیشترین میزان ریسینولئیک اسید از منطقه ارومیه 88.94)%) و کمترین آن از منطقه شبستر (85.72 %) گزارش شد. سایر اسیدهای چرب شناسایی شده در مناطق مختلف, شامل لینولئیک اسید (2.25% تا 4.73%), پالمتیک اسید (0.9%  تا 2.13%), اولئیک اسید (3.05% تا 4.22%), استئاریک اسید (0.55% تا 1.54%), لینولنیک اسید (1.35% تا 2.88%), دی هیدروکسی استئاریک اسید (0.51% تا 0.85%) و ایکوزانوئیک اسید (0.86%) بودند. بنابراین نتایج این مطالعه نشان داد که میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب روغن کرچک تحت تاثیر آب و هوای محل کشت قرار داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیدبیگی، رضا، و علیرضالو، ابوالفضل. (1389). اثر محل کاشت بر میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب گیاه دارویی کرچک (.Ricinus communis L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 26(4 (پیاپی 50))، 521-530. SID. https://sid.ir/paper/105652/fa

    Vancouver: کپی

    امیدبیگی رضا، علیرضالو ابوالفضل. اثر محل کاشت بر میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب گیاه دارویی کرچک (.Ricinus communis L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1389؛26(4 (پیاپی 50)):521-530. Available from: https://sid.ir/paper/105652/fa

    IEEE: کپی

    رضا امیدبیگی، و ابوالفضل علیرضالو، “اثر محل کاشت بر میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب گیاه دارویی کرچک (.Ricinus communis L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 26، no. 4 (پیاپی 50)، pp. 521–530، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105652/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button