مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

898
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

570
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد دردی عصاره متانولی دانه گشنیز (Coriandrum sativum) در مدل تجربی دیابت قندی در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 477 | صفحه پایان 486

چکیده

 در این پژوهش اثر ضد دردی عصاره متانولی دانه گشنیز در موشهای صحرایی نر مبتلا به دیابت قندی القا شده توسط استرپتزوتوسین با استفاده از آزمون فرمالین مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور از موش صحرایی نر نژاد Wistar در محدوده وزنی 350, 250 گرم استفاده شد. موشها به طور کاملا تصادفی به سه گروه کنترل, گروه دیابتی و گروه دیابتی درمان شده با دانه گشنیز تقسیم شدند. برای دیابتی کردن حیوانات از داروی استرپتوزوتوسین (STZ) به صورت تک دوز به میزان 60mg/Kg استفاده گردید. پس از گذشت یک ماه, آزمون فرمالین بر روی تمام موشها انجام گرفت. نتایج آزمون فرمالین نشان داد که میزان درد در موشهای دیابتی پس از گذشت یک ماه در فاصله دوم از مرحله حاد آزمون فرمالین (فاصله زمانی 10-5) افزایش معنی داری (P<0.001) را نسبت به گروه کنترل نشان می دهد (افزایش 76%) در حالی که تفاوت موجود بین دو گروه کنترل دریافت کننده عصاره متانولی دانه گشنیز در همین فاصله زمانی کمتر معنی دار (P<0.05) می باشد. با این وجود میزان درد در موشهای دیابتی دریافت کننده عصاره در دو مرحله حاد و مزمن آزمون فرمالین هیچ گونه تفاوت معنی داری را نسبت به هم نشان نداد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تجویز عصاره الکلی دانه گشنیز به میزان 100mg/Kg به مدت یک ماه به موشهای دیابتی کاهش معنی داری را در میزان گلوکز خون و میزان احساس درد در مراحل حاد و مزمن آزمون فرمالین بوجود نمی آورد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روغنی، مهرداد، بلوچ نژادمجرد، توران دخت، و باقری، علی. (1383). اثر ضد دردی عصاره متانولی دانه گشنیز (Coriandrum sativum) در مدل تجربی دیابت قندی در موش صحرایی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 20(4)، 477-486. SID. https://sid.ir/paper/105675/fa

    Vancouver: کپی

    روغنی مهرداد، بلوچ نژادمجرد توران دخت، باقری علی. اثر ضد دردی عصاره متانولی دانه گشنیز (Coriandrum sativum) در مدل تجربی دیابت قندی در موش صحرایی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1383؛20(4):477-486. Available from: https://sid.ir/paper/105675/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد روغنی، توران دخت بلوچ نژادمجرد، و علی باقری، “اثر ضد دردی عصاره متانولی دانه گشنیز (Coriandrum sativum) در مدل تجربی دیابت قندی در موش صحرایی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 20، no. 4، pp. 477–486، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105675/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا