مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

571
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک عصاره گشنیز و تمرین استقامتی در موش های صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 30

چکیده

 سابقه و هدف: دیابت یک اختلال مزمن است که با هایپرگلیسمی شناخته می شود و جهت درمان و کنترل آن از روش های مختلفی از قبیل ورزش, داروهای شیمیایی و داروهای گیاهی استفاده می شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک عصاره گشنیز و تمرین استقامتی در موش های صحرایی دیابتی بود. مواد و روشها: 32 سر موش صحرایی دیابتی انتخاب و در 4 گروه (1)عصاره گشنیز ( 8 سر), (2)تمرین استقامتی (8 سر), (3) عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی (8 سر) و (4) کنترل (8 سر), قرار گرفتند. گروه های 1 و 3 به مدت 4 هفته روزانه mg/kg100 عصاره گشنیز دریافت نمودند, هم چنین گروه های 2 و 3 به مدت 4 هفته, 5 جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه روی نوار گردان دویدند. جهت تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از آزمون های آماری شاپیروویلک, t وابسته, آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (05/0 ≥ p). یافتهها: 4 هفته مصرف عصاره گشنیز, تمرین استقامتی و مصرف عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی باعث کاهش معنی داری گلوکز ناشتا, مقاومت به انسولین و HbA1c موش های صحرایی دیابتی شد (001/0=p)؛ مصرف عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی نسبت به مصرف عصاره گشنیز (001/0=p) و تمرین استقامتی (03/0=p) اثر بیشتری بر کاهش گلوکز ناشتای موش های صحرایی دیابتی دارد. هم چنین مصرف عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی نسبت به مصرف عصاره گشنیز اثر بیشتری بر کاهش HbA1c موش های صحرایی دیابتی دارد (02/0=p). نتیجه گیری: با توجه به کاهش شاخص های گلایسمیک به نظر می رسد چهار هفته مصرف عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی دارای اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک در موش های صحرایی دیابتی می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حسینی، سیدعلی، زر، عبدالصالح، قاسمی، آرمان، صالحی، امیدرضا، خرادمهر، آرزو، و فرخایی، فاطمه. (1397). اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک عصاره گشنیز و تمرین استقامتی در موش های صحرایی دیابتی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 13(2 )، 21-30. SID. https://sid.ir/paper/121523/fa

Vancouver: کپی

حسینی سیدعلی، زر عبدالصالح، قاسمی آرمان، صالحی امیدرضا، خرادمهر آرزو، فرخایی فاطمه. اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک عصاره گشنیز و تمرین استقامتی در موش های صحرایی دیابتی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1397؛13(2 ):21-30. Available from: https://sid.ir/paper/121523/fa

IEEE: کپی

سیدعلی حسینی، عبدالصالح زر، آرمان قاسمی، امیدرضا صالحی، آرزو خرادمهر، و فاطمه فرخایی، “اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک عصاره گشنیز و تمرین استقامتی در موش های صحرایی دیابتی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 2 ، pp. 21–30، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121523/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button