مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,894
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,363
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه روشهای مختلف استخراج ترکیب های فنولی و فلاونوئیدی از گیاه گزنه (.Urtica dioica L)

صفحات

 صفحه شروع 389 | صفحه پایان 405

چکیده

 هدف از این تحقیق بررسی تاثیر روشهای استخراج غرقابی, استخراج به کمک اولتراسوند و استخراج به کمک مایکروویو بر میزان استخراج ترکیب های فنولی و فلاونوئیدی از برگهای گزنه (Urtica dioica L.) به همراه سه حلال استخراجی آب, متانول %80 و کلروفرم بود. در روش غرقابی, حلال آب و کلروفرم به ترتیب بیشترین مقدار ترکیب های فنولی و فلاونوئیدی را استخراج کردند. در دو روش استخراج به کمک اولتراسوند و مایکروویو تاثیر زمانهای مختلف اشعه دهی امواج نیز به همراه نوع حلال مصرفی بررسی شد. به طوری که در روش استخراج به کمک اولتراسوند, حلال آب و زمان 90 دقیقه بیشترین میزان استخراج ترکیب های فنولی و حلال کلروفرم و زمان 90 دقیقه بیشترین میزان استخراج ترکیب های فلاونوئیدی را داشته است. همچنین بین دو زمان 60 و 90 دقیقه تفاوت معنی داری در سطح احتمال پنج درصد مشاهده نشد. بنابراین بهترین تیمار حلال - زمان با بیشترین میزان استخراج ترکیب های فنولی و فلاونوئیدی در روش استخراج به کمک مایکروویو به ترتیب مربوط به تیمارهای حلال آب - زمان 9 دقیقه و حلال متانول - زمان 9 دقیقه بود. حلال کلروفرم در روش استخراج به کمک مایکروویو کمترین میزان استخراج ترکیب های فنولی و فلاونوئیدی را داشت و تاثیر زمان اشعه دهی امواج مایکروویو بر میزان استخراج معنی دار نبود. در مقایسه بین روشها, روش استخراج به کمک مایکروویو با حلال آب - زمان 9 دقیقه بالاترین قدرت استخراج کنندگی ترکیب های فنولی ( 0.41±11.57 میلی گرم معادل اسید گالیک به گرم نمونه خشک) و روش غرقابی (ساعت) با حلال کلروفرم بیشترین میزان ترکیب های فلاونوئیدی 0.533) ±13.64  میلی گرم معادل کوئرستین به گرم نمونه خشک) را استخراج کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قره خانی، مهدی، قربانی، محمد، ابراهیم زاده، محمدعلی، جعفری، سیدمهدی، و صادقی ماهونک، علیرضا. (1389). مقایسه روشهای مختلف استخراج ترکیب های فنولی و فلاونوئیدی از گیاه گزنه (.Urtica dioica L) . تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 26(3 (پیاپی 49))، 389-405. SID. https://sid.ir/paper/105686/fa

    Vancouver: کپی

    قره خانی مهدی، قربانی محمد، ابراهیم زاده محمدعلی، جعفری سیدمهدی، صادقی ماهونک علیرضا. مقایسه روشهای مختلف استخراج ترکیب های فنولی و فلاونوئیدی از گیاه گزنه (.Urtica dioica L) . تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1389؛26(3 (پیاپی 49)):389-405. Available from: https://sid.ir/paper/105686/fa

    IEEE: کپی

    مهدی قره خانی، محمد قربانی، محمدعلی ابراهیم زاده، سیدمهدی جعفری، و علیرضا صادقی ماهونک، “مقایسه روشهای مختلف استخراج ترکیب های فنولی و فلاونوئیدی از گیاه گزنه (.Urtica dioica L) ،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 26، no. 3 (پیاپی 49)، pp. 389–405، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105686/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button