مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

738
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

544
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر بازدارندگی عصاره بلوط (Quercus brantii L. ) بر نماتد ریشه گرهی (Meloidogyne javanica) در گیاه گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 50

کلیدواژه

نماتد ریشه گرهی (Meloidogyne javanica)Q2

چکیده

 نماتدهای ریشه گرهی غالب ترین نماتد در میان نماتدهای انگل گیاهی در سبزیجات می باشند. از نظر اهمیت, این نماتدها جزو سه گروه مهم نماتدهای انگل گیاهی تلقی می شوند و از برخی جهات, ازجمله دامنه میزبانی و تعامل با بسیاری از عوامل بیماری زا, از مهمترین نماتدهای انگل گیاهی به شمار می آیند. خسارت این نماتدها در گوجه فرنگی 20% تا 30% محصول تخمین زده شده است. از روش های نوین در کنترل آفات و بیماری های گیاهی و به ویژه در تولید محصولات ارگانیک, استفاده از مواد و ترکیب های طبیعی با منشأ میکروبی و گیاهیست. در این تحقیق, به منظور بررسی اثر بازدارندگی عصاره گیاهی بلوط (Quercus brantii L. ) بر نماتد ریشه گرهی گونه M. javanica در گیاه گوجه فرنگی, به صورت ترکیب تیماری با دو جزء, 1-دو اندام گیاهی شامل: برگ و میوه 2-پنج غلظت عصاره: 1, 2, 3, 5 و 7 درصد وزن به حجم (پودر خشک در آب) در شرایط آزمایشگاهی و پنج نسبت پودر: 0. 05, 0. 1, 0. 15, 0. 25 و 0. 35 درصد (گرم پودر خشک در 100 گرم خاک) در شرایط گلخانه ای, در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار انجام شد. در بررسی های آزمایشگاهی, بیشترین میزان مرگ و میر لارو سن دوم مربوط به غلظت های 5 و 7 درصد عصاره برگ و میوه بلوط بود که در غلظت 7% عصاره ها 100% مرگ و میر لارو سن دوم مشاهده شد. در بررسی های گلخانه ای, از نظر فاکتورهای رشدی گیاه شامل طول, وزن تر و خشک ریشه و شاخساره, هیچ یک از تیمارها اثر نامطلوب بر رشد گیاه نداشتند و تیمارهای مایه زنی شده با نسبت 0. 35% بیشترین تأثیر را بر شاخص های نماتدی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، ثریا، عبدالهی، محمد، و چاره گانی، حبیب اله. (1396). اثر بازدارندگی عصاره بلوط (Quercus brantii L. ) بر نماتد ریشه گرهی (Meloidogyne javanica) در گیاه گوجه فرنگی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(1 (پیاپی 81) )، 39-50. SID. https://sid.ir/paper/105743/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی ثریا، عبدالهی محمد، چاره گانی حبیب اله. اثر بازدارندگی عصاره بلوط (Quercus brantii L. ) بر نماتد ریشه گرهی (Meloidogyne javanica) در گیاه گوجه فرنگی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(1 (پیاپی 81) ):39-50. Available from: https://sid.ir/paper/105743/fa

    IEEE: کپی

    ثریا هاشمی، محمد عبدالهی، و حبیب اله چاره گانی، “اثر بازدارندگی عصاره بلوط (Quercus brantii L. ) بر نماتد ریشه گرهی (Meloidogyne javanica) در گیاه گوجه فرنگی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 1 (پیاپی 81) ، pp. 39–50، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105743/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا