مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

719
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تقویت تولید تاکسول در کشت سوسپانسیون سلولی فندق (Corylus avellana L. ) از طریق ترکیب محرک و پیش ماده

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 89

چکیده

 کشف تولید تاکسان ها در فندق (Corylus avellana L. ) و کشت های سلولی آن علایق و امیدهای زیادی را برای مطالعه و کاربرد کشت سوسپانسیون سلولی فندق به عنوان یک راهکار زیست فناوری برای تولید تاکسول و سایر تاکسان ها ایجاد کرده است. در این تحقیق, تأثیر تنظیم کننده های رشد گیاهی (سطوح مختلف 2, 4-D و NAA در ترکیب با Kin و BAP) بر رشد کشت های سلولی فندق و تأثیر ترکیب محرک (متیل جاسمونات 100 و 150 میکرومولار, کیتوسان 30 و 60 میلی گرم در لیتر و امواج فراصوت 1 و 2 دقیقه) و پیش ماده (آمینوبنزوئیک اسید 10 و 20 میلی گرم در لیتر و فنیل آلانین 1 و 2 میلی مولار) بر تولید تاکسول در کشت سوسپانسیون سلولی بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمارهای تنظیم کننده رشدی, رشد سلول فندق را در کشت سوسپانسیون به طور معنی داری تحت تأثیر قرار داد. رشد سلول ها در محیط کشت MS حاوی یک میلی گرم در لیتر 2, 4-D و 0. 5 میلی گرم در لیتر بنزیل آمینوپورین (BAP) و 150 میلی گرم در لیتر آسکوربیک اسید در مقایسه با سایر تیمارها به طور معنی داری بیشتر بود. بین تیمارهای محرک نیز از نظر رشد و زنده مانی سلولی, EC و pH محیط کشت و تولید تاکسول اختلاف معنی داری وجود داشت. به طور کلی, اعمال تیمارهای محرک در مقایسه با تیمار شاهد (بدون محرک), موجب کاهش تکثیر و رشد سلولی شده ولی میزان تاکسول را به طور معنی داری افزایش داد. بیشترین مقدار تاکسول (15. 27 میلی گرم در لیتر) در تیمار دو دقیقه امواج فراصوت و 20 میلی گرم در لیتر آمینوبنزوئیک اسید در ریزنمونه بذر بدست آمد که 132. 78 برابر بیشتر از مقدار تاکسول در تیمار شاهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حضرتی جهان، رقیه، زارع، ناصر، دژستان، سارا، و شیخ زاده مصدق، پریسا. (1396). تقویت تولید تاکسول در کشت سوسپانسیون سلولی فندق (Corylus avellana L. ) از طریق ترکیب محرک و پیش ماده. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(1 (پیاپی 81) )، 73-89. SID. https://sid.ir/paper/105744/fa

    Vancouver: کپی

    حضرتی جهان رقیه، زارع ناصر، دژستان سارا، شیخ زاده مصدق پریسا. تقویت تولید تاکسول در کشت سوسپانسیون سلولی فندق (Corylus avellana L. ) از طریق ترکیب محرک و پیش ماده. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(1 (پیاپی 81) ):73-89. Available from: https://sid.ir/paper/105744/fa

    IEEE: کپی

    رقیه حضرتی جهان، ناصر زارع، سارا دژستان، و پریسا شیخ زاده مصدق، “تقویت تولید تاکسول در کشت سوسپانسیون سلولی فندق (Corylus avellana L. ) از طریق ترکیب محرک و پیش ماده،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 1 (پیاپی 81) ، pp. 73–89، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105744/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button