مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

578
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه فنول ها و فلاوونوئیدها درگیاه و کالوس درمنه کوهی (Artemisia aucheri Boiss. ) در برابر محرک های نوری و اشعه UV در کشت آزمایشگاهی (In Vivo)

صفحات

 صفحه شروع 157 | صفحه پایان 167

کلیدواژه

درمنه (Artemisia aucheri Boiss.)Q2

چکیده

 عوامل اقلیمی بر تولید متابولیت های ثانویه گیاهان تأثیرگذار هستند. فنول ها و فلاوونوئیدها از مهمترین ترکیب های ثانویه گیاهان می باشند. در این مقاله هدف بررسی تأثیر نور با فرکانس های متفاوت بر تولید فنول ها و فلاوونوئیدها در گیاه Artemisia aucheri یا درمنه کوهی بود. از محیط کشت جامد موراشینگ و اسکوگ بدون تنظیم کننده های رشد استفاده شد. محیط کشت ها در اتاق کشت در شرایط استریل, تحت دمای 2± 25 و شرایط نوری متفاوت با تیمارهای مختلف بودند. شرایط نوری آزمایش, استفاده از تابش های نوری 1000, 2000 و 3000 لوکس بود. علاوه بر آن تیمار اشعه UV با شدت 320 نانومتر و تیمار تاریکی هم در نظر گرفته شد. سنجش فنول ها و فلاوونوئیدها با روش اسپکترومتری انجام شد و برای تحلیل داده ها و رسم نمودارها از نرم افزارهای SPSS نسخه 20 و برنامه Excel استفاده شد. در طول آزمایش داده های حاصل میانگین سه تکرار ± SD بوده و نتایج براساس آزمون ANOVA یک طرفه, پس آزمون Tukey و اختلاف معنی دار براساس P≤ 0. 05, بررسی شد. با توجه به آنالیز آماری نتایج, مشخص گردید که اشعه UV بر روی تولید فنول ها و فلاوونوئیدها تأثیرگذار است, به طوری که اشعه باعث کاهش میزان فلاوونوئیدها و افزایش فنول ها شده است. تأثیر نور متفاوت بوده و به بررسی های بیشتری نیاز دارد. در مورد کالوس ها نیز نتایج متفاوتی بدست آمد. با توجه به داده های حاصل می توان نتیجه گرفت که نور و به ویژه اشعه UV بر تولید تعدادی از ترکیب های ثانویه گیاه (فنول ها و فلاوونوئیدها) مؤثر است و با توجه به ارتباط این ترکیب ها با فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه, بررسی چگونگی تأثیرات این فاکتور محیطی می تواند مورد توجه قرار بگیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بختیاری، زهره، اصغری، غلامرضا، انتشاری، شکوفه، و مهدی نژاد، نگین. (1396). بررسی و مقایسه فنول ها و فلاوونوئیدها درگیاه و کالوس درمنه کوهی (Artemisia aucheri Boiss. ) در برابر محرک های نوری و اشعه UV در کشت آزمایشگاهی (In Vivo). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(1 (پیاپی 81) )، 157-167. SID. https://sid.ir/paper/105749/fa

    Vancouver: کپی

    بختیاری زهره، اصغری غلامرضا، انتشاری شکوفه، مهدی نژاد نگین. بررسی و مقایسه فنول ها و فلاوونوئیدها درگیاه و کالوس درمنه کوهی (Artemisia aucheri Boiss. ) در برابر محرک های نوری و اشعه UV در کشت آزمایشگاهی (In Vivo). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(1 (پیاپی 81) ):157-167. Available from: https://sid.ir/paper/105749/fa

    IEEE: کپی

    زهره بختیاری، غلامرضا اصغری، شکوفه انتشاری، و نگین مهدی نژاد، “بررسی و مقایسه فنول ها و فلاوونوئیدها درگیاه و کالوس درمنه کوهی (Artemisia aucheri Boiss. ) در برابر محرک های نوری و اشعه UV در کشت آزمایشگاهی (In Vivo)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 1 (پیاپی 81) ، pp. 157–167، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105749/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button