مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

927
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

526
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه عملکرد بیولوژیکی، عملکرد کمی و کیفی اسانس و مراحل فنولوژیکی در کشت پاییزه، بهاره و تابستانه بادرشبویه (.Dracocephalum moldavica L)

صفحات

 صفحه شروع 263 | صفحه پایان 270

کلیدواژه

بادرشبویه (.Dracocephalum moldavica L)Q2

چکیده

 به منظور مقایسه کشت پاییزه, بهاره و تابستانه گیاه دارویی بادرشبویه از نظر عملکرد بیولوژیکی, عملکرد کمی و کیفی اسانس و مراحل فنولوژیک آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در سالهای 85 و 86 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان انجام شد. سه تیمار کشت پاییزه, بهاره و کشت تابستانه مورد مقایسه قرار گرفت. عملکرد بیولوژیکی در واحد سطح و زمان, ضریب توزیع, میزان اسانس 100 گرم ماده خشک, میزان اسانس در واحد سطح, ضریب تبدیل ماده تر به خشک و مدت زمان لازم تا گلدهی گیاه و ترکیبهای اسانس, مورد اندازه گیری و مقایسه قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده از این مطالعه, کشت پاییزه این گیاه در منطقه اصفهان موفق نبود و یخبندان در مرحله برگ لپه ای باعث خشکیدن گیاه شد. عملکرد بیولوژی تر و خشک و عملکرد اسانس در واحد سطح اختلاف معنی داری داشت و اعداد بدست آمده برای این صفات در کشت بهاره 12.7 و 3.5 کیلوگرم در متر مربع و 10.3 میلی لیتر در متر مربع و برای کشت تابستانه 4.1 و 1 کیلوگرم در متر مربع و 4.1 میلی لیتر در متر مربع بود. ضریب تبدیل ماده تر به خشک در کشت بهاره 27.5 درصد و در کشت تابستانه 25.4 درصد بدست آمد. ضریب توزیع یا ضریب تبدیل عملکرد بیولوژیکی به عملکرد اقتصادی (سرشاخه گلدار و برگ) در کشت بهاره 46.7 درصد و در کشت تابستانه 62.2 درصد محاسبه شد. کیفیت اسانس نیز تحت تاثیر فصل کاشت قرار گرفت. مجموع 5 ترکیب مهم اسانس بادرشبویه یعنی نرال, ژرانیول, نریل استات و ژرانیل استات در کشت بهاره 92 درصد و در کشت تابستانه 64.4 درصد اسانس را تشکیل دادند و بیشترین میزان تغییر مربوط به افزایش ژرانیل استات در کشت بهاره (35.3%) نسبت به کشت تابستانه (14%) بود. در کشت بهاره تعداد روز تا گلدهی 122 روز و در کشت تابستانه 61 روز بود. به رغم برتری عملکرد بیولوژیکی, کمیت و کیفیت اسانس در واحد سطح در کشت بهاره نسبت به کشت تابستانه چنانچه این صفات بر اساس واحد زمان محاسبه گردند و دیگر محدودیتها نیز در نظر گرفته شود, کشت تابستانه قابل مقایسه با کشت بهاره است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

دوازده امامی، سعید، سفیدکن، فاطمه، جهان سوز، محمدرضا، و مظاهری، داریوش. (1387). مقایسه عملکرد بیولوژیکی, عملکرد کمی و کیفی اسانس و مراحل فنولوژیکی در کشت پاییزه, بهاره و تابستانه بادرشبویه (.Dracocephalum moldavica L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 24(3 (پیاپی 41))، 263-270. SID. https://sid.ir/paper/105762/fa

Vancouver: کپی

دوازده امامی سعید، سفیدکن فاطمه، جهان سوز محمدرضا، مظاهری داریوش. مقایسه عملکرد بیولوژیکی, عملکرد کمی و کیفی اسانس و مراحل فنولوژیکی در کشت پاییزه, بهاره و تابستانه بادرشبویه (.Dracocephalum moldavica L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1387؛24(3 (پیاپی 41)):263-270. Available from: https://sid.ir/paper/105762/fa

IEEE: کپی

سعید دوازده امامی، فاطمه سفیدکن، محمدرضا جهان سوز، و داریوش مظاهری، “مقایسه عملکرد بیولوژیکی, عملکرد کمی و کیفی اسانس و مراحل فنولوژیکی در کشت پاییزه, بهاره و تابستانه بادرشبویه (.Dracocephalum moldavica L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 24، no. 3 (پیاپی 41)، pp. 263–270، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105762/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا