مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

610
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

510
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مراحل رشد بر ارزش غذایی دو گونه شورروی در اراضی شور گرمسار

صفحات

 صفحه شروع 462 | صفحه پایان 470

چکیده

 گونه های شورروی به دلیل سازگاری با شرایط خاص مناطق خشک و بیابانی می توانند بخشی از نیاز علوفه ای دام را در اوایل بهار, تابستان و به ویژه اواخر پاییز تامین کنند. با این حال, اطلاعات کمی در مورد ارزش غذایی این گیاهان در دسترس است. از سوی دیگر, شورروی ها (هالوفیت ها) دارای تغییرات قابل توجهی در ارزش غذایی خود هستند. بنابراین, آگاهی از کیفیت علوفه شورروی ها در هر مرحله فنولوژیک علاوه بر اینکه به بهره برداران در مناطق خشک و بیابانی کمک می کند تا گونه های گیاهی مناسب را برای کاشت در برنامه های شورورزی انتخاب نمایند, بلکه باعث می شود زمان مناسب چرا برای دستیابی به عملکرد بیشتر دام در اراضی شور نیز تعیین شود. در این تحقیق, اثر مراحل مختلف فنولوژیک بر شش فاکتور موثر در کیفیت علوفه دو گونه مرتعی Atriplex leucoclada و Suaeda fruticosa بررسی شد. نمونه های گیاهی در سه مرحله فنولوژیک شامل رشد رویشی (اواخر خرداد) گلدهی (نیمه شهریور) و بذردهی (آبان) از اراضی شور در گرمسار, استان سمنان جمع آوری شدند. داده ها به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی تجزیه واریانس شدند. مقایسه میانگین ها با آزمون چند دامنه ای دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که اثر مراحل فنولوژیک و اثر متقابل مراحل فنولوژیک در گونه بر کیفیت علوفه در سطح آماری یک درصد معنی دار بود. حداکثر کیفیت علوفه در مرحله رشد رویشی به دست آمد و پس از آن کیفیت علوفه تا مرحله بذردهی کاهش پیدا کرد. به طور کلی, نتایج این تحقیق حکایت از برتری گونه fruticosa Suaeda از نظر ارزش غذایی نسبت به گونه Atriplex leucoclada داشت, به طوری که می تواند به عنوان منبع جدید علوفه در اراضی تحت تاثیر شوری که سایر منابع مرسوم علوفه امکان رشد و تولید در این اراضی را ندارند در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زندی اصفهان، احسان، جعفری، علی اشرف، و میرآخورلی، رسول. (1396). بررسی اثر مراحل رشد بر ارزش غذایی دو گونه شورروی در اراضی شور گرمسار. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 24(2 (پیاپی 67))، 462-470. SID. https://sid.ir/paper/106786/fa

    Vancouver: کپی

    زندی اصفهان احسان، جعفری علی اشرف، میرآخورلی رسول. بررسی اثر مراحل رشد بر ارزش غذایی دو گونه شورروی در اراضی شور گرمسار. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1396؛24(2 (پیاپی 67)):462-470. Available from: https://sid.ir/paper/106786/fa

    IEEE: کپی

    احسان زندی اصفهان، علی اشرف جعفری، و رسول میرآخورلی، “بررسی اثر مراحل رشد بر ارزش غذایی دو گونه شورروی در اراضی شور گرمسار،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 24، no. 2 (پیاپی 67)، pp. 462–470، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/106786/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا