Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,147
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی استری کردن روغنهای آفتابگردان، سویا و پنیه دانه درمبنای نیمه صنعتی

صفحات

 صفحه شروع 878 | صفحه پایان 888

چکیده

 فرآیند استری کردن( Interesterification) یکی از مهمترین راههای جایگزینی هیدروژنه کردن روغنها می باشد که به وسطه فراهم نمودن امکان تغییر ویژگیهای عملکردی, فیزیکی و شیمیایی روغنها به نحو مطلوب, بدون تغییر ماهیت شیمیایی اسیدهای چرب و عدم انجام ایزومری شدن هندسی, موقعیتی و یا کاهش درجه غیر اشباع اسیدهای چرب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این پژوهش امکان کاربدر روش استری کردن شیمیایی تصادفی در مقیاس پایلوت, با استفاده از سه روغن نباتی متداول در ایران (روغنهای سویا, آفتابگردان و پنبه دانه) رو روغن سویای هیدروژنه شده (فلیک) به سنبت های مساوی( 25%) در مجاورت کاتالیزور متوکسید سدیم (5/0% وزنی) در دمای 110 درجه سانتی گراد و زمانهای مختلف فرایند (10 و 20 و 30 و 45 دقیقه) مورد برسی قرار گرفت. ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی شامل نقطه ذوب, عدد اسیدی, عد یدی, عدد پراکسید, باقیمانده صابون و درصد رطوبت و مواد فرار در مخلوط اولیه قبل از استری شدن و فراوردهای استری شده, اندازه گیبری شدند. به منظور مطالعه روند پیشرفت واکنش استری شدن و توزیع کاملا تصادفی اسیدهای چرب در مولکول تری گلیسرید, قبل و بعد از فرایند استری کردن, ترکیب اسیدهای چرب سیس و ترانس( اسید الائیدیک) به کمک کروماتوگرافی گازی (GC) مقدار چربی جامد,  (SFC) به روش رزونانس مغناطیسی هسته ای و آرایش اسیدهای چرب در موقعیت 2 مولکول تری گلیسیدها پس از هیدرولیز آنزیمی با لیپاز, کروماتوگرافی لایه نازک(TLC),  Gc سنجیده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که فرایند استری کردن با کاهش معنی دار نقطه ذدوب از 54 درجه سانتی گراد به 35 درجه سانتی گراد همراه بود که برای تهیه انواع شورتنینگ و مارگارین مناسب می باشد. همانطور که انتظار می رفت, مقایسه عدد یدی مخلوطهای اولیه و فرآورده استری شده تفاوت معنی داری را نشان نداد. استری کردن موجب کاهش مقدار چربی جامد درمنحنی SFC شد که دلالت بر بهبود خواص رئولوژیکی محصول دارد.سنجش میزان اسیدهای چرب نشان داد که در اثر این فرایند ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب تغییر نکرد و مقدار ایزومرترانس ثابت باقی ماند. فراورده تولیدی حاوی مقادیر بسیار ناچیز 21/0% ایومرترانس( ناشی از فلیک) و دارای میزان بالایی از نسبت اسیدهای چرب چند غیر اشباعی به اشباع بود( 20/1  (PUFA:SAFA= که نشانه برتری تغذیه ای آن نسبت به روغن نباتی هیدروژه شده می باشد. تعیین آرایش اسیدهای چرب در موقعیت 2 مولکول تری گلیسرید نشان داد که تعادل تصادفی مورد نظر پس از گذشت 30 دقیقه از شروع واکنش به دست آمده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زندی، پروین، گلدانی، محمدتقی، بهمدی، هما، خوش طینت، خدیجه، و حسینی، سیدکاظم. (1382). بررسی استری کردن روغنهای آفتابگردان, سویا و پنیه دانه درمبنای نیمه صنعتی. امیرکبیر، 14(ج-55)، 878-888. SID. https://sid.ir/paper/1072/fa

    Vancouver: کپی

    زندی پروین، گلدانی محمدتقی، بهمدی هما، خوش طینت خدیجه، حسینی سیدکاظم. بررسی استری کردن روغنهای آفتابگردان, سویا و پنیه دانه درمبنای نیمه صنعتی. امیرکبیر[Internet]. 1382؛14(ج-55):878-888. Available from: https://sid.ir/paper/1072/fa

    IEEE: کپی

    پروین زندی، محمدتقی گلدانی، هما بهمدی، خدیجه خوش طینت، و سیدکاظم حسینی، “بررسی استری کردن روغنهای آفتابگردان, سویا و پنیه دانه درمبنای نیمه صنعتی،” امیرکبیر، vol. 14، no. ج-55، pp. 878–888، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1072/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا