مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگیهای خمیرکاغذ حاصل از ساقه پنبه با فرایند پروکسید قلیایی (APMP)

صفحات

 صفحه شروع 98 | صفحه پایان 116

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی ویژگیهای خمیرکاغذ تهیه شده به روش مکانیکی پروکسید هیدروژن قلیایی (APMP) از ساقه پنبه انجام شد. جهت تهیه خمیرهای APMP, از ساقه پنبه (خرده شده) رقم ساحل استفاده گردید. خمیرکاغذها با سه تیمار دو مرحله ای برای شرایط باپوست و بدون پوست به طور مجزا تهیه شد. به طوری که در مرحله اول مقدار هیدروکسید سدیم در سطح 4 درصد به صورت ثابت در نظر گرفته شد و مقدار پروکسید هیدروژن در سه سطح 0, 1 و 2 درصد تعیین شد. در مرحله دوم نیز مقدار هیدروکسید سدیم در سطح 2 درصد به صورت ثابت بوده و مقدار پروکسید هیدروژن در سه سطح 3, 4 و 2 درصد بکار گرفته شد. سایر شرایط خمیرسازی شامل زمان (20 دقیقه برای مرحله اول, 100 دقیقه برای مرحله دوم). دمای 70 درجه سانتیگراد و نسبت مایع پخت به ماده اولیه شش به یک و بعنوان عوامل ثابت در نظر گرفته شده است. به نحوی که پس از خنثی سازی و جداسازی الیاف, بازده خمیرکاغذها تعیین گردید. بنابراین کلیه خمیرکاغذهای تهیه شده تا درجه روانی حدود 300 میلی لیتر (CSF) پالایش شده و کاغذهای دست ساز آنها تهیه و ویژگیهای مورد نظر طبق استانداردهای TAPPI اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بازده و درجه روشنی خمیرAPMP  ساقه پنبه در شرایط بدون پوست بیشتر از شرایط باپوست بود. البته شاخصهای مقاومت به کشش, مقاومت به ترکیدن, و طول پاره شدن کاغذهای ساخته شده از مغز ساقه پنبه (در شرایط بدون پوست) نسبت به کاغذهای تهیه شده از کل ساقه پنبه بیشتر بود و شاخص مقاومت به پاره شدن آنها تفاوت معنی داری نداشت. بطور کلی ضخامت و حجم ویژه کاغذها نسبتا زیاد بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شوب چاری، حسین، سراییان، احمدرضا، و قاسمیان، علی. (1390). بررسی ویژگیهای خمیرکاغذ حاصل از ساقه پنبه با فرایند پروکسید قلیایی (APMP). تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 26(1 (پیاپی 34))، 98-116. SID. https://sid.ir/paper/109497/fa

    Vancouver: کپی

    شوب چاری حسین، سراییان احمدرضا، قاسمیان علی. بررسی ویژگیهای خمیرکاغذ حاصل از ساقه پنبه با فرایند پروکسید قلیایی (APMP). تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1390؛26(1 (پیاپی 34)):98-116. Available from: https://sid.ir/paper/109497/fa

    IEEE: کپی

    حسین شوب چاری، احمدرضا سراییان، و علی قاسمیان، “بررسی ویژگیهای خمیرکاغذ حاصل از ساقه پنبه با فرایند پروکسید قلیایی (APMP)،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 26، no. 1 (پیاپی 34)، pp. 98–116، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109497/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button