مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,276
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تهیه خمیر کاغذ از ساقه پنبه به روش سودا

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 206

چکیده

 به منظور تعیین خصوصیات الیاف, خواص شیمیایی و خمیر کاغذ دهی ساقه پنبه بررسیهای زیر بعمل آمد: در بررسی خصوصیات الیاف, میانگین طول الیاف, قطر کلی الیاف, قطر حفره سلولی, و ضخامت دیواره سلول به ترتیب برابر با 839, 24.47, 16.43 و 4.02 میکرون اندازه گیری شد. بر اساس اندازه گیریهای انجام گرفته ضریب در هم رفتگی, ضریب انعطاف پذیری و ضریب مقاومت در برابر پاره شدن به ترتیب برابر با 34.28, 67.14 و 48.93 محاسبه شد. میانگین مقدار سلولز, لیگنین, مواد استخراجی محلول در الکل - استن و خاکستر ساقه پنبه به ترتیب برابر 47.83, 21.66, 2.13 و 2.83 درصد اندازه گیری شد.جرم مخصوص خشک ساقه پنبه برابر با 0.42 گرم بر سانتیمتر مکعب و جرم مخصوص بحرانی 0.39 گرم بر سانتیمتر مکعب اندازه گیری شد. درصد پوست در ساقه پنبه به میزان %27.34 محاسبه گردید.در بررسی خواص خمیر کاغذ دهی از ساقه پنبه با پوست و بدون پوست, درجه حرارت پخت 140, 160 و 180 درجه سلسیوس و زمان پخت 30, 40 و 50 دقیقه و روش سودا استفاده شده است. نسبت مایع پخت به ساقه 5 به 1 و قلیاییت فعال %20 به طور ثابت در تمام مراحل تهیه خمیر کاغذ در نظر گرفته شد. بیشترین میزان بازده برابر با 61.80 درصد در شرایط پخت ساقه پنبه با پوست, درجه حرارت 140 درجه سلسیوس و زمان پخت 30 دقیقه بدست آمد. در این شرایط پخت عدد کاپا به میزان 114.7 اندازه گیری شد.اثر تغییرات زمان و درجه حرارت پخت روی بازده خمیر کاغذ بدست آمده چشمگیرتر از تغییرات حاصل از نحوه بکارگیری ماده خام می باشد. به طوری که اثر ماده اولیه با پوست و بدون پوست بر روی بازده خمیر کاغذ حاصله چندان محسوس نبود. ولی انتخاب زمان و دمای پخت متفاوت تاثیر محسوس روی بازده خمیر بدست آمده داشته است. بنابراین شرایط تهیه خمیر کاغذ با توجه به شرایط میانگین و مطلوب تر شامل بکارگیری ساقه پنبه بدون پوست, دمای پخت 160 درجه سلسیوس و زمان پخت 40 دقیقه پیشنهاد می گردد. در این شرایط میزان بازده و عدد کاپای خمیر کاغذ سودا به ترتیب %50.4 و کاپا 89.15 خواهد بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

امیری، شامحمد. (1384). بررسی تهیه خمیر کاغذ از ساقه پنبه به روش سودا. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 20(2 (پیاپی 23))، 185-206. SID. https://sid.ir/paper/109674/fa

Vancouver: کپی

امیری شامحمد. بررسی تهیه خمیر کاغذ از ساقه پنبه به روش سودا. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1384؛20(2 (پیاپی 23)):185-206. Available from: https://sid.ir/paper/109674/fa

IEEE: کپی

شامحمد امیری، “بررسی تهیه خمیر کاغذ از ساقه پنبه به روش سودا،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 20، no. 2 (پیاپی 23)، pp. 185–206، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109674/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button