مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,007
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

497
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر آنزیم زایلاناز در ویژگی های نوری خمیر کرافت باگاس در رنگبری ECF

صفحات

 صفحه شروع 295 | صفحه پایان 306

چکیده

 در این تحقیق تاثیر استفاده از آنزیم زایلاناز تجاری در پیش رنگ بری خمیر کرافت باگاس بررسی شد. آنزیم زایلاناز حاصل از قارچ Trichoderma viride در مقادیر 10, 25 و 50 واحد و سطح زمانی 2 ساعت بر خمیرکاغذ تاثیر داده شد. سپس رنگ بری اصلی به صورت جداگانه یکبار روی نمونه تیمار شده با آنزیم و سپس روی نمونه بدون تیمار آنزیمی (تیمار شاهد) با توالی AD1ED2 (اسید سولفوریک + دی اکسید کلر 4, 6, 8, 10 درصد + استخراج قلیایی + دی اکسید کلر 2 درصد به عنوان کلر قابل دسترس) انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش میزان دی اکسید کلر در مرحله D1 رنگ بری, درجه روشنی نهایی خمیرکاغذ به طور معنی داری (P<0.01) افزایش می یابد. همچنین در مورد نمونه های تیمار شده با آنزیم زایلاناز افزایش معنی داری (P<0.01) در درجه روشنی و ماتی و کاهش معنی داری (P<0.01) در درجه زردی, عدد کاپا و میزان دور پالایش برای رسیدن به درجه روانی مشخص خمیرهای رنگ بری شده مشاهده شد. بیشترین درجه روشنی و کمترین درجه زردی و عدد کاپا مربوط به تیمار آنزیمی 25U می باشد که به ترتیب اختلاف معنی داری (P<0.01) در حدود 10.8 درصد, 3.98 درصد و 2.24 واحد در مقایسه با تیمار شاهد دارد. بیشترین ماتی خمیرهای رنگ بری شده مربوط به تیمار آنزیمی 50U می باشد که به ترتیب اختلاف معنی داری (P<0.01) در حدود 3 درصد در مقایسه با تیمار شاهد دارد. با توجه به نتایج بدست آمده, تیمار آنزیمی 25U به عنوان تیمار بهینه آنزیمی انتخاب می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رسالتی، حسین، عبداله بیک مرندی، مرتضی، و سراییان، احمدرضا. (1388). بررسی تاثیر آنزیم زایلاناز در ویژگی های نوری خمیر کرافت باگاس در رنگبری ECF. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 24(2 (پیاپی 31))، 295-306. SID. https://sid.ir/paper/109887/fa

    Vancouver: کپی

    رسالتی حسین، عبداله بیک مرندی مرتضی، سراییان احمدرضا. بررسی تاثیر آنزیم زایلاناز در ویژگی های نوری خمیر کرافت باگاس در رنگبری ECF. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1388؛24(2 (پیاپی 31)):295-306. Available from: https://sid.ir/paper/109887/fa

    IEEE: کپی

    حسین رسالتی، مرتضی عبداله بیک مرندی، و احمدرضا سراییان، “بررسی تاثیر آنزیم زایلاناز در ویژگی های نوری خمیر کرافت باگاس در رنگبری ECF،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 24، no. 2 (پیاپی 31)، pp. 295–306، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109887/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا