مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,037
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطح مصرف آلوم-روزین کاتیونی بر ویژگی های کاغذ تهیه شده از بازیافت کناره بری ورقه های سفید

صفحات

 صفحه شروع 238 | صفحه پایان 250

چکیده

 امروزه الیاف بازیافتی منبع فیبری عمده برای تهیه کاغذهای بسته بندی می باشد. بسته به نوع کاربرد, آهاردهی این نوع کاغذها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این تحقیق, اثر میزان مصرف آلوم-روزین کاتیونی در pH حدود 6.5 بر ویژگی های کاغذهای تهیه شده از کناره بری ورقه های سفید بررسی شده است. جهت بهینه سازی میزان مصرف, آهاردهی سوسپانسیون خمیرکاغذ با آلوم در 6 سطح 0, 4, 5, 7, 8 و 10 درصد و روزین با نسبت 50 درصد آلوم در هر سطح برمبنای وزن خشک خمیرکاغذ مطابق استاندارد TAPPI اعمال شد. سپس با تهیه کاغذهای با گراماژ 65±5 g/m2, ویژگی های جذب آب (45 ثانیه), ساختاری و مقاومتی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. تحلیل آماری نتایج نشان داد که میزان مصرف آلوم و روزین به ترتیب 7 و 3.5 درصد بر مبنای خشک خمیرکاغذ مناسب ترین سطح بکارگیری این ترکیب برای آهاردهی داخلی الیاف ورقه های کناره بری سفید می باشد. در این سطح آلوم-روزین, جذب آب کاغذها از 120±11.6 g/m2 به کمترین مقدار و تا حدود 64±9.7 g/m2 کاهش یافت. زاویه تماس قطره آب با سطح کاغذ از 24.81 درجه به 96.53 درجه افزایش یافت. شاخص کششی کاغذ تا این سطح آهاردهی تا حدود 125±9.7 N.m/g کاهش و سپس با افزایش سطح آلوم-روزین این مقاومت افزایش یافت. بنظر می رسد این پدیده به علت نقش آلوم در خنثی سازی بار آنیونی, ماندگاری نرمه های سلولزی و توسعه قابلیت پیوندیابی شبکه کاغذ باشد. کاهش معنی دار زبری سطح کاغذ از 10.34±0.54mm در نمونه شاهد به 8.23±1.37mm در کاغذ آهار شده در سطح بهینه تاییدکننده این فرضیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نائیجیان، فاطمه، رسالتی، حسین، رودی، حمیدرضا، جلالی ترشیزی، حسین، و پیرمرادیان، کمال. (1396). تاثیر سطح مصرف آلوم-روزین کاتیونی بر ویژگی های کاغذ تهیه شده از بازیافت کناره بری ورقه های سفید. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، 32(2)، 238-250. SID. https://sid.ir/paper/109924/fa

    Vancouver: کپی

    نائیجیان فاطمه، رسالتی حسین، رودی حمیدرضا، جلالی ترشیزی حسین، پیرمرادیان کمال. تاثیر سطح مصرف آلوم-روزین کاتیونی بر ویژگی های کاغذ تهیه شده از بازیافت کناره بری ورقه های سفید. تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1396؛32(2):238-250. Available from: https://sid.ir/paper/109924/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه نائیجیان، حسین رسالتی، حمیدرضا رودی، حسین جلالی ترشیزی، و کمال پیرمرادیان، “تاثیر سطح مصرف آلوم-روزین کاتیونی بر ویژگی های کاغذ تهیه شده از بازیافت کناره بری ورقه های سفید،” تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، vol. 32، no. 2، pp. 238–250، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/109924/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button