مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

690
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

475
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه کاج الدار با دو شکل طبیعی بوجود آمده از آن با استفاده از صفات بیوشیمیایی و مورفولوژیک

صفحات

 صفحه شروع 290 | صفحه پایان 302

چکیده

 به منظور تفکیک گونه کاج الدار (Pinus eldarica Medw.) از دو نوع کاج بوجود آمده از آن یعنی کاج توپی و کله قندی, تغییرات کیفی آنزیم پراکسیداز به روش الکتروفورز ژل پلی اکریل آمید در سیستم PAGE و نیز سنجش فعالیت این آنزیم مورد مقایسه قرار گرفت. همچنین محتوای لیگنین نمونه های سوزن و ساقه به همراه 13 صفت ماکرومورفولوژیک پایه ها با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج, الگوهای ایزوآنزیمی سه نوع کاج مورد مطالعه, میزان فعالیت این آنزیم و محتوای لیگنین کلیه نمونه ها را مشابه نشان داد, در حالی که نتایج مقایسه صفات مورفولوژیک بیانگر وجود تفاوتهای بارز در این کاج هاست. این نتایج حکایت از آن دارد که با وجود بروز تفاوتهای ریختاری واضح و به رغم این که آنزیم پراکسیداز به عنوان آنزیم غالب و مهم در تغییرات فیزیولوژیکی و مطالعات تکامل گیاهان و بررسیهای تنوع ژنتیکی و شناسایی جنس, گونه و زیر گونه کاربرد فراوان دارد, ولی بخش محلول (نوع سیتوزولی آن) برای تمایز این کاج ها نشانگر مناسبی نمی باشد. همچنین استفاده از نشانگرهای مولکولی و مطالعات سیتوژنتیکی برای مشخص کردن علت این امر پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شایان مهر، فاطمه، جلالی، سیدغلامعلی، و قناتی، فائزه. (1388). مقایسه کاج الدار با دو شکل طبیعی بوجود آمده از آن با استفاده از صفات بیوشیمیایی و مورفولوژیک. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، 17(2 (پیاپی 36))، 290-302. SID. https://sid.ir/paper/111283/fa

    Vancouver: کپی

    شایان مهر فاطمه، جلالی سیدغلامعلی، قناتی فائزه. مقایسه کاج الدار با دو شکل طبیعی بوجود آمده از آن با استفاده از صفات بیوشیمیایی و مورفولوژیک. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران[Internet]. 1388؛17(2 (پیاپی 36)):290-302. Available from: https://sid.ir/paper/111283/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه شایان مهر، سیدغلامعلی جلالی، و فائزه قناتی، “مقایسه کاج الدار با دو شکل طبیعی بوجود آمده از آن با استفاده از صفات بیوشیمیایی و مورفولوژیک،” تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، vol. 17، no. 2 (پیاپی 36)، pp. 290–302، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/111283/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button