مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

21
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

11
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر قارچ Beauveria bassiana و نانوسیلیکا روی شته مومی کلم Brevicoryne brassicae و زنبور پارازیتویید آن Diaeretiella rapae در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 333 | صفحه پایان 345

چکیده

شته مومی کلمBrevicoryne brassicae یکی از آفات مهم و خسارت زای چلیپاییان است که در بسیاری از نقاط ایران فعال است و در طول دوره ی زمستان موجب ایجاد خسارت کمی و کیفی در زراعت گیاهان مذکور می شود. دشمنان طبیعی متعددی نظیر زنبور پارازیتوئید Diaeretiella rapae روی این شته فعالیت دارند. در سال های اخیر عوامل سازگار با محیط زیست به دلیل اثرات جانبی کمتر در کنترل آفات بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند. این مطالعه برای تعیین تاثیر غلظت های مختلف (103, 104, 105, 106 و 107 اسپور بر میلی لیتر) قارچ Beauveria bassiana (Bals. ) Vuill. و نانوسیلیکا در غلظت های (125, 250, 500, 1000 و 2000 ppm) به صورت جداگانه و توأم روی زنده مانی جمعیت شته مومی کلم و زنبور پارازیتوئید آن انجام شد. آزمایش ها در دمای2±, 25 درجه سلسیوس, رطوبت نسبی 5±, 65 و دوره نوری 8: 16ساعت (تاریکی: روشنایی) در آزمایشگاه انجام شد. مقادیر LC50 حاصل از تجزیه پروبیت در نتیجه تاثیر غلظت های مختلف قارچ بعد از گذشت 7 روز و نانوسیلیکا طی 24, 48 و 72 ساعت پس از تیمار روی حشرات کامل شته مومی کلم به ترتیب برابر با 105×2/2 اسپور بر میلی لیتر و 4356/14, 1164/42 و 487/19 ppm بود, همچنین در نتیجه تاثیر غلظت های مختلف قارچ بعد از گذشت 4 روز و نانوسیلیکا طی 24, 48 و 72 ساعت پس از تیمار روی زنبور پارازیتوئید به ترتیب 106×1/2 اسپور بر میلی لیتر و 3639/79, 619/51 و 289/77 ppm بدست آمد. نتایج حاکی از حساسیت حشرات کامل شته مومی کلم به قارچ بود. کمترین زمان لازم برای مرگ 50 درصد افراد جمعیت شته مومی کلم توسط قارچ در غلظت 107 اسپور بر میلی لیتر 5/02 روز محاسبه شد. میزان تلفات نانوسیلیکا 72 ساعت پس از تیمار در بالاترین غلظت روی شته مومی کلم و زنبور پارازیتوئید به ترتیب90 و 99/66 درصد برآورد شد. همچنین اختلاط این دو عامل در 72 و 120 ساعت پس از تیمار حشرات کامل شته مومی کلم و زنبور پارازیتوئید تفاوت معنی داری با تیمار شاهد داشت. بر اساس نتایج این تحقیق قارچ B. bassiana و نانوسیلیکا می توانند به عنوان عوامل مؤثر در برنامه مدیریت تلفیقی این شته مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امامی، ساناز، آرمیده، شهرام، پیرسا، سجاد، و میچاود، جی. پی.. (1400). اثر قارچ Beauveria bassiana و نانوسیلیکا روی شته مومی کلم Brevicoryne brassicae و زنبور پارازیتویید آن Diaeretiella rapae در شرایط آزمایشگاهی. (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران، 35(3 )، 333-345. SID. https://sid.ir/paper/1138768/fa

    Vancouver: کپی

    امامی ساناز، آرمیده شهرام، پیرسا سجاد، میچاود جی. پی.. اثر قارچ Beauveria bassiana و نانوسیلیکا روی شته مومی کلم Brevicoryne brassicae و زنبور پارازیتویید آن Diaeretiella rapae در شرایط آزمایشگاهی. (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران[Internet]. 1400؛35(3 ):333-345. Available from: https://sid.ir/paper/1138768/fa

    IEEE: کپی

    ساناز امامی، شهرام آرمیده، سجاد پیرسا، و جی. پی. میچاود، “اثر قارچ Beauveria bassiana و نانوسیلیکا روی شته مومی کلم Brevicoryne brassicae و زنبور پارازیتویید آن Diaeretiella rapae در شرایط آزمایشگاهی،” (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران، vol. 35، no. 3 ، pp. 333–345، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1138768/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button