مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

30
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

19
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آرژنین و متیل جاسمونات بر کاهش خسارت سرمازدگی و حفظ کیفیت تغذیه ای میوه انار رقم ملس ‏ساوه

صفحات

 صفحه شروع 541 | صفحه پایان 552

چکیده

 از مشکلات اصلی میوه انار طی انبارمانی, خسارت سرمازدگی در دمای پایین تر از 5 درجه سلسیوس بوده که با قهوه ای شدن پوست, بذر پوشینه ها و کاهش کیفیت تغذیه ای آن­ها همراه است. در این پژوهش اثر تیمارهای ترکیبی آرژنین (صفر, 1 و 2 میلی مولار) و متیل جاسمونات (صفر, 1/0 و 2/0 میلی مولار) به صورت محلول پاشی روی درخت, طی سه مرحله 60, 40 و 20 روز قبل از برداشت به منظور کاهش خسارت سرمازدگی و حفظ کیفیت تغذیه ای آریل های میوه انار در دمای 5/0±4 درجه سلسیوس در روزهای صفر, 30, 60, 90 و 120 روز انبارمانی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد تیمار ترکیبی آرژنین 2 میلی مولار و متیل جاسمونات 1/0 میلی مولار سبب کاهش میزان خسارت سرمازدگی (74/37 درصد), نشت یونی (42/31 درصد) و مالون دی آلدهید (46/29 درصد) در میوه های انار شد. همچنین میوه­های انار تیمار شده میزان آسکوربیک اسید, فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالایز, میزان فنل کل و آنتوسیانین بالاتر و میزان فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز کمتری داشتند که در نهایت منجر به افزایش ظرفیت آنتی­اکسیدانی میوه­ها شد. این تیمار سبب افزایش فعالیت آنزیمی آسکوربات پراکسیداز, کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز به ترتیب به میزان 04/9, 18/8 و 21/44 درصد در مقایسه با شاهد شد که در نتیجه آن تجمع هیدروژن پراکسید در این میوه­ها کاهش یافت. بنابراین تیمار ترکیبی آرژنین و متیل جاسمونات از طریق بهبود سیستم آنتی­اکسیدانی و کاهش میزان خسارت سرمازدگی منجر به افزایش کیفیت تغذیه ای, حفظ سیالیت غشا سیتوپلاسمی و بازار پسندی میوه های انار شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button