جهت بررسی شاخصهای بیوشیمیایی آلو رقم خاکی در طی انبارمانی، آزمایشی در دو مرحله مجزا و در امتداد هم صورت پذیرفت. مرحله اول، سالیسیلیکاسید با غلظت های صفر (شاهد)، 2 و 4 میلی مولار و کلات آهن با غلظت های صفر (شاهد)، 1/0 و 1 گرم بر لیتر، سه بار در زمانهای 30، 60 و 90 روز پس از تمام گل بر درختان آلو رقم خاکی محلول پاشی گردید. مرحله دوم در سردخانه با دو دمای 1 و 4 درجه سانتی گراد صورت گرفت و سپس اندازهگیری برخی صفات بیوشیمیایی شامل ظرفیت آنتیاکسیدانی، تولید اتیلن، کاهشوزن و نشت یونی انجام شد. نتایج نشان داد سالیسیلیکاسید بهتنهایی بر شاخص های اتیلن و نشت یونی در دمای 1 درجه سانتی گراد در سطح یک درصد و در دمای 4 درجه سانتی گراد تنها بر شاخص نشت یونی در سطح یک درصد تأثیر داشت. همچنین اثر محلول پاشی آهن بر شاخص اتیلن به تنهایی در دمای یک درجه سانتی گراد و بر شاخص کاهشوزن در هر دو دما معنی دار بود. میوههای نگهداری شده در دمای 1 درجه سانتی گراد انبارمانی بیشتری نسبت به دمای 4 درجه سانتی گراد نشان دادند و تا روز 60 ام قابلیت ارسال به بازار را داشتند.