مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

20
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

15
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر ژل آلوئه ورا‎ ‎برکاهش سرمازدگی، پوسیدگی و حفظ ویژگی های کیفی میوه انار ‏‏(‏Punica granatum L.‎‏) طی دوره انبارمانی

صفحات

 صفحه شروع 565 | صفحه پایان 580

چکیده

 انار (Punica granatum L.) از میوه های نیمه­گرمسیری و حساس به سرمازدگی است, لذا نگهداری آن در سردخانه با محدودیت­هایی همراه می­باشد. در این مطالعه تأثیر پوشش ژل آلوئه­ورا (0, 40 و 80 درصد) بر سرمازدگی, کیفیت تغذیه­ای و پوسیدگی میوه انار طی 90 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتی­گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه­برداری جهت سنجش صفات مورد نظر طی سه دوره 30, 60 و 90 روزه انجام گرفت. نتایج نشان­ داد تیمار ژل آلوئه­ورا درصد سرمازدگی و پوسیدگی را به طور معنی داری کاهش داد و پس از 90 روز انبارمانی کمترین میزان سرمازدگی (16/11 درصد) و پوسیدگی (66/18 درصد) در میوه هایی تیمارشده با ژل آلوئه­ورا 80 درصد مشاهده شد. این تیمار همچنین سطح مالون­دی­آلدهید (به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدهای غشا), نشت الکترولیت و کاهش وزن میوه را به خوبی کنترل نموده است. علاوه بر این, تیمار 80 درصد آلوئه­ورا موجب افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی و فعالیت آنزیم­های سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز و حفظ میزان اسید آسکوربیک شد. مقادیر بالای فنول کل, فلاونوئید و آنتوسیانین در میوه های تیمار شده با ژل آلوئه­ورا مشاهده شد که در نتیجه فعالیت بالای آنزیم فنیل­­آلانین­آمونیالیاز و فعالیت پایین آنزیم پلی­فنول اکسیداز بود. در نتیجه, کاربرد ژل آلوئه­ورا با غلظت 80 درصد, به عنوان یک پوشش طبیعی, می­تواند و ایمن موجب افزایش تحمل به تنش سرمایی و حفظ خواص کیفی میوه انار در طول دوره انبارمانی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button