مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

966
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

693
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی توان دگرآسیبی چاودار و گندم بر جوانه زنی و رشد اولیه علف های هرز سلمه تره (Solanum nigrum) و تاج ریزی (Chenopodium album)

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 49

چکیده

 به منظور بررسی اثرات عصاره آبی دو گونه گیاه زراعی چاودار و گندم بر جوانه زنی و رشد اولیه علف های هرز تاج ریزی و سلمه تره, آزمایشی در آزمایشگاه تحقیقات بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران به صورت فاکتوریل و قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. غلظت های مختلف عصاره آبی ( صفر شاهد, 25, 5, 10 و 40 درصد), گونه گیاه زراعی (چاودار و گندم) و گونه علف هرز (سلمه تره و تاج ریزی) به عنوان فاکتورهای آزمایشی در نظر گرفته شدند. به جز اثرات متقابل گیاه زراعی × گونه علف هرز بر صفات طول ریشه چه و ساقه چه و اثرات متقابل غلظت عصاره آبی × گیاه زراعی گونه علف هرز بر صفت طول ریشه چه, اثرات تیمارهای اصلی و متقابل آنها بر صفات مورد ارزیابی (درصد جوانه زنی,سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه و طول ساقه چه) معنی دار بود. درصد جو انه زنی علف هرز سلمه تره حساسیت بیشتری را نسبت به علف هرز تاج ریزی نشان داد. سرعت جوانه زنی بذور سلمه تره تاثیر کمتری از مواد آللوکیمیکال پذیرفت و غلظت های پایین عصاره آبی نتوانست تاثیر چندانی بر سرعت جوانه زنی آنها اعمال نمایید. در حالی که سرعت جوانه زنی بذور تاج ریزی در غلظت های پایین به میزان قابل توجهی کاهش یافت. رشد اولیه علف هرز تاج ریزی در مقایسه با علف هرز سلمه تره نسبت به مواد آللوپاتیک عصاره آبی تحمل بیشتری نشان داد. همچنین رشد ریشه- چه بیشتر از ساقه چه تحت تاثیر خواص آللوپاتیک گیاهان زراعی چاودار و گندم قرار گرفت. نتایج بدست آمده در این آزمایش نشان داد که عصاره آبی گیاهان زراعی مورد آزمایش بر صفات مورد ارزیابی علف های هرز تاج ریزی و سلمه تره اثر بازد ارندگی دارد. بنابراین به نظر می رسد مواد آللوپاتیک موجود در عصاره آبی بقایای چاودار و گندم می تواند به عنوان عاملی موثر در ممانعت از جوانه زنی و رشد اولیه علف های هرز مذکور مطرح گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریف زاده، فرزاد، یونسی، امید، فتاحی، فرهاد، و پیروزی، بهمن. (1387). بررسی توان دگرآسیبی چاودار و گندم بر جوانه زنی و رشد اولیه علف های هرز سلمه تره (Solanum nigrum) و تاج ریزی (Chenopodium album). پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)، 4(1)، 41-49. SID. https://sid.ir/paper/115191/fa

    Vancouver: کپی

    شریف زاده فرزاد، یونسی امید، فتاحی فرهاد، پیروزی بهمن. بررسی توان دگرآسیبی چاودار و گندم بر جوانه زنی و رشد اولیه علف های هرز سلمه تره (Solanum nigrum) و تاج ریزی (Chenopodium album). پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)[Internet]. 1387؛4(1):41-49. Available from: https://sid.ir/paper/115191/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد شریف زاده، امید یونسی، فرهاد فتاحی، و بهمن پیروزی، “بررسی توان دگرآسیبی چاودار و گندم بر جوانه زنی و رشد اولیه علف های هرز سلمه تره (Solanum nigrum) و تاج ریزی (Chenopodium album)،” پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)، vol. 4، no. 1، pp. 41–49، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/115191/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button