مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

20
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

16
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر محلول پاشی برگی منابع مختلف کلسیم بر کیفیت و ویژگی های آنتی اکسیدانی کلم گل رقم ’رومانسکو‘ (Brassica oleracea cv. botrytis ‘Romanesco’)

صفحات

 صفحه شروع 577 | صفحه پایان 589

چکیده

 به­منظور ارزیابی تاثیر منابع مختلف کلسیم بر خواص آنتی­اکسیدانی و کیفیت کلم­گل رقم ’رومانسکو‘, آزمایشی به صورت طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار, در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان در سال 1397 انجام شد. تیمارهای آزمایشی, محلول­پاشی برگی منابع مختلف کلسیم شامل کلرید کلسیم (3/0, 6/0 و 9/0 درصد), لاکتات کلسیم (5/0, 1 و 5/1 گرم در لیتر) و نیترات کلسیم (5/0, 1 و 5/1 درصد) و محلول­پاشی با آب مقطر به عنوان شاهد بود. نتایج نشان داد که محلول­پاشی برگی کلسیم, مقدار پتاسیم را به­طور معنی­داری افزایش و فسفر را کاهش داد و بیشترین مقدار پتاسیم (6/5 میکروگرم بر گرم ماده خشک) در گیاهان تیمار شده کلرید با کلسیم  9/0 درصد حاصل شد. بیشترین میزان فلاونوئید (86/0 و 85/0 میلی­گرم در 100 گرم وزن تر) به ترتیب در گیاهان تیمار شده با لاکتات کلسیم 5/1 گرم در لیتر و کلرید کلسیم 9/0 درصد به دست آمد. محلول­پاشی برگی نیترات کلسیم 5/1 درصد و کلرید کلسیم 9/0 درصد, محتوای ویتامین ث را به ترتیب 3/49 درصد و 4/40 درصد در مقایسه با شاهد افزایش دادند. کاربرد کلسیم با افزایش مقدار ویتامین ث, فنل و فلاونوئید کل, ظرفیت آنتی­اکسیدانی کلم­گل را بهبود بخشید. کاربرد ترکیبات کلسیمی محتوای مواد جامد محلول کل و اسید قابل تیتراسیون را افزایش دادند به­طوری که بیشترین مقدار مواد جامد محلول (5/12 درصد بریکس) و اسید قابل تیتراسیون (84/28 درصد) در تیمار کلرید کلسیم 9/0 درصد حاصل شد. بنابراین با توجه به نتایج حاصل, کاربرد نیترات کلسیم 5/1 درصد,  کلرید کلسیم 9/0 درصد و لاکتات کلسیم 5/1 گرم در لیتر جهت بهبود خواص آنتی­اکسیدانی و کیفیت کلم­گل پیشنهاد می­گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button