مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

34
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

11
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میزان پلی فنول ها در میوه شش رقم انار

صفحات

 صفحه شروع 709 | صفحه پایان 719

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی ویژگی­های شیمیایی میوه انار در شرایط آب و هوایی استان فارس روی درختان شش ساله شش رقم انار شامل ارقام ’ملس یوسف­خانی‘, ’بجستانی‘, ’خزر بردسکن‘, ’ملس دانه سیاه‘, ’رباب نی­ریز‘ و ’زرد انار ارسنجان‘ انجام گردید. درختان در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با چهار تکرار کشت شدند و میوه­های این ارقام در طی سال­های 1397 و 1398 برداشت شدند و هر سال بطور جداگانه ویژگی­های کمی, کیفی و بیوشیمیایی آن­ها مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. ویژگی­های مورد بررسی شامل خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی آب میوه و همچنین ترکیب پلی فنولیک آب میوه­ها بود که با استفاده از آنالیز HPLC مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که از نظر ویژگی­های کمی و کیفی میوه و میزان ترکیبات پلی فنولیک آب میوه, اختلاف معنی­داری در ارقام انار مورد مطالعه وجود دارد. رقم ’ملس دانه­سیاه‘ دارای بیشترین وزن (332 گرم) و قطر میوه (8 سانتی متر) بود. این رقم از لحاظ ویژگی­های بیوشمیایی میوه مانند میزان  TSS(7/15 درجه بریکس), مقدار آنتوسیانین (98/28 میلی گرم در 100 میلی لیتر), مقدار فنول کل (3/514 میلی گرم در 100 میلی لیتر), میزان ویتامین ث (23/9 میلی گرم در 100 میلی لیتر) و فعالیت آنتی اکسیدانی (2/52 درصد) نیز از سایر ارقام بهتر بود. رقم ’رباب‘ نیز از لحاظ دارا بودن میزان پلی فنول­ها مانند اسید گالیک (1/163 میلی گرم در لیتر), کاتچین (2/264 میلی گرم در لیتر), اسید کافئیک (1/265 میلی گرم در لیتر), اسید کلروژنیک (40/74 میلی گرم در لیتر), وانیلین (21/18 میلی گرم در لیتر), اسید ترانس فرولیک ( 20/18 میلی گرم در لیتر) و اسید الاژیک (05/43 میلی گرم در لیتر) نسبت به سایر ارقام مورد مطالعه برتر بود. با توجه به موارد فوق از بین ارقام مورد مطالعه رقم ’ملس دانه سیاه‘ با توجه به خصوصیات مناسب کمی و کیفی میوه به عنوان یک رقم مناسب جهت این منطقه معرفی می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button