مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,054
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

742
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسائی و توالی یابی ژن تلخی (sgt1) بادمجان (.Solanum melongena L)

صفحات

 صفحه شروع 319 | صفحه پایان 328

چکیده

 یکی از مهم ترین صفات نامطلوب بادمجان وجود تلخی در میوه های آن است که عمدتا مربوط به وجود گلیکوآلکالویید سولاسونین می باشد. تولید و تجمع این ماده با اضافه شدن قند به آلکالویید سولاسودین توسط آنزیم های سولاسودین گلیکوزیل ترانسفراز (Solasodine glycosyltransferase) انجام می شود. این آنزیم در بادمجان شناسایی و خصوصیات آن تعیین شده ولی توالی ژن کدکننده آن مطالعه نشده است.بنابراین هدف از این مطالعه شناسایی و توالی یابی ژن کدکننده این آنزیم در بادمجان می باشد. در این مطالعه, توالی های مربوط به ژن sgt1 در گونه های خویشاوند بادمجان از NCBI استخراج و با هم ردیفی آن ها نواحی حفاظت شده مشخص شد. واکنش های PCR بر روی DNA و cDNA با ترکیب های آغازگری مختلف منجر به تکثیر باندهایی با اندازه های مختلف بین حدود 200 تا 3000 جفت باز شد. تعدادی از این باندها پس از الکتروفورز, از روی ژل جدا و توالی یابی شدند. توالی های مربوط بررسی و با حذف مناطق هم پوشان, توالی ناحیه کدکننده این ژن در بادمجان مشخص شد. بررسی های بیوانفورماتیکی نشان داد که توالی این ژن در بادمجان تشابه بالایی با توالی آن در سایر گیاهان خانواده Solanaceae از قبیل سیب زمینی, گوجه-فرنگی, فلفل و توتون دارد. دستیابی به توالی این ژن در بادمجان می تواند مقدمه ای برای انجام تحقیقات مشابه و دستیابی به توالی ژن های sgt2 و sgt3 شود. کاهش بیان و حتی خاموش کردن این ژن ها منجر به تولید ژنوتیپ های بادمجان با تلخی پایین تر و کیفیت به مراتب بالاتر خواهد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، محمود، نقوی، محمدرضا، حسندخت، محمدرضا، و شاه نجات بوشهری، علی اکبر. (1395). شناسائی و توالی یابی ژن تلخی (sgt1) بادمجان (.Solanum melongena L). ژنتیک نوین، 11(3)، 319-328. SID. https://sid.ir/paper/116510/fa

    Vancouver: کپی

    باقری محمود، نقوی محمدرضا، حسندخت محمدرضا، شاه نجات بوشهری علی اکبر. شناسائی و توالی یابی ژن تلخی (sgt1) بادمجان (.Solanum melongena L). ژنتیک نوین[Internet]. 1395؛11(3):319-328. Available from: https://sid.ir/paper/116510/fa

    IEEE: کپی

    محمود باقری، محمدرضا نقوی، محمدرضا حسندخت، و علی اکبر شاه نجات بوشهری، “شناسائی و توالی یابی ژن تلخی (sgt1) بادمجان (.Solanum melongena L)،” ژنتیک نوین، vol. 11، no. 3، pp. 319–328، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/116510/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button