Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

942
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

491
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی دانش کشاورزی زیره کاران شهرستان سبزوار و برخی عوامل موثر بر آن

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 142

چکیده

 با هدف بررسی میزان دانش کشاورزی زیره کاران شهرستان سبزوار, مطالعه ای بر روی 150 نفر از کشاورزان زیره کار این شهرستان صورت گرفت. دانش کشاورزی زیره کاران در سه مرحله کاشت, داشت و برداشت, متغیرهای وابسته این تحقیق بوده اند و متغیرهای مستقل عبارت بودند از: سن, تحصیلات, سابقه کار کشاورزی, میزان بهره مندی از توصیه ها و خدمات ترویج و بعد خانوار. نتایج مطالعه نشان داد که میزان دانش کشاورزی اکثریت (76.1 درصد) زیره کاران مورد مطالعه در سطح متوسط یا پایین تر قرار داشت به گونه ای که فقط 18.8 درصد از کشاورزان زیره کار از اصول و روشهای صحیح کاشت, داشت و برداشت به میزان زیاد و خیلی زیاد آگاهی داشتند. داده های مطالعه حاکی است, بیشترین میزان دانش کشاورزی زیره کاران در ارتباط با اصول و روشهای آبیاری و کوددهی (64.85 درصد) و کمترین میزان دانش کشاورزی آنها در ارتباط با رعایت نکات فنی و استانداردهای موجود در بسته بندی و آماده سازی محصول جهت انتقال به بازار (26.81 درصد) می باشد. نتایج حاصل از محاسبه ضریب همبستگی, نشان داد که بین سطح تحصیلات و کلیه متغیرهای وابسته, همبستگی مثبت و معنی دار (در سطح 5 درصد) وجود داشته است. همچنین بین سابقه کار کشاورزی با سطح دانش کشاورزی, به جز در مورد کنترل عفهای هرز و موارد مطرح شده در مرحله برداشت, در سطح 5 درصد همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشته است. محاسبه ضریب همبستگی بین بعد خانوار با دانش کشاورزی زیره کاران در کلیه مراحل سه گانه کاشت, داشت و برداشت رابطه معنی داری را نشان نداد. یافته های تحقیق حاکی از افزایش سطح دانش کشاورزی زیره کاران جوان نسبت به افراد مسن تر به ویژه در مرحله کاشت است. نتایج تحقیق, بیانگر نقش مثبت و موثر توصیه ها و خدمات ترویجی در ارتقا سطح دانش کشاورزی افراد مورد مطالعه به ویژه در مرحله کاشت و نیز پیشگیری و مبارزه با بیماریها بخصوص بیماریهای قارچی است. نتایج حکایت از آن داشت که بخش ترویج کشاورزی, نتوانسته نقش موثر و شایسته ای را در افزایش سطح دانش زیره کاران در مرحله برداشت, به ویژه رعایت اصول بهداشتی و فنی در مراحل بوجاری و نگهداری در انبار و نیز رعایت استانداردهای موجود در بسته بندی و آماده سازی محصول جهت انتقال به بازار ایفا نماید. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش, از نوع پیمایشی بود. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه و بهره گیری از روش نمونه گیری تصادفی - طبقه بندی شده, جمع آوری شده است. داده ها با استفاده از آمارهای توصیفی و بهره گیری از آزمونهای ناپارامتری و ضریب همبستگی مورد تحلیل قرار گرفته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تبرایی، محسن. (1383). بررسی دانش کشاورزی زیره کاران شهرستان سبزوار و برخی عوامل موثر بر آن. پژوهشهای زراعی ایران، 2(2)، 135-142. SID. https://sid.ir/paper/119029/fa

    Vancouver: کپی

    تبرایی محسن. بررسی دانش کشاورزی زیره کاران شهرستان سبزوار و برخی عوامل موثر بر آن. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1383؛2(2):135-142. Available from: https://sid.ir/paper/119029/fa

    IEEE: کپی

    محسن تبرایی، “بررسی دانش کشاورزی زیره کاران شهرستان سبزوار و برخی عوامل موثر بر آن،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 2، no. 2، pp. 135–142، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/119029/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا