مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

768
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر فواصل کاشت و روش برداشت بر صفات کمی و کیفی گوجه فرنگی (.Lycopersicon esculentum Mill)

صفحات

 صفحه شروع 570 | صفحه پایان 582

چکیده

 این پژوهش در اردیبهشت 1389به مدت دو سال در مزرعه نمونه آستان قدس رضوی و با استفاده از یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. عامل اول فاصله بوته ها در سه سطح 20, 30 و 40 سانتی متر روی ردیف و عامل دوم روش برداشت یک و چند مرحله ای گوجه فرنگی رقم های پیل 347 بود. صفات مورد بررسی تعداد میوه در گیاه, وزن میوه در بوته, عملکرد کل, مواد جامد محلول, pH و نیروی انسانی مورد نیاز به ازاء هر تن وزن میوه بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد اثر فاصله کاشت بر صفات تعداد و وزن میوه در بوته, عملکرد و تعداد کارگر برداشت, دارای اختلاف معنی دار بود. فاصله کاشت 40 سانتی متری بیشترین و فاصله 20 سانتی متری کمترین تعداد و وزن میوه در بوته را دارا بودند و 51 و 102 درصد اختلاف بین این دو فاصله کاشت به ترتیب برای صفات تعداد و وزن میوه در بوته مشاهده شد. حداکثر عملکرد میوه در فاصله 30 سانتی متری با 16.2 درصد و حداکثر تعداد کارگر برداشت در فاصله 20 سانتی متری با 10.5 درصد اختلاف در مقایسه با فاصله کاشت 40 سانتی متری که کمترین عملکرد و نیاز کارگر برداشت را دارا بود, مشاهده شد. اثر روش برداشت بر صفات وزن میوه در بوته, عملکرد و تعداد کارگر برداشت, دارای اختلاف معنی دار بود. با وجود اینکه روش برداشت چند مرحله ای به ترتیب از 9.9 و 9.6 درصد وزن میوه در بوته و عملکرد بیشتر برخوردار بود, ولی نیازمند 127.1 درصد تعداد کارگر برداشت بیشتر در مقایسه با روش یک مرحله ای بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خزاعی، هادی، و زارع فیض آبادی، احمد. (1394). بررسی اثر فواصل کاشت و روش برداشت بر صفات کمی و کیفی گوجه فرنگی (.Lycopersicon esculentum Mill). پژوهشهای زراعی ایران، 13(3)، 570-582. SID. https://sid.ir/paper/119077/fa

    Vancouver: کپی

    خزاعی هادی، زارع فیض آبادی احمد. بررسی اثر فواصل کاشت و روش برداشت بر صفات کمی و کیفی گوجه فرنگی (.Lycopersicon esculentum Mill). پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1394؛13(3):570-582. Available from: https://sid.ir/paper/119077/fa

    IEEE: کپی

    هادی خزاعی، و احمد زارع فیض آبادی، “بررسی اثر فواصل کاشت و روش برداشت بر صفات کمی و کیفی گوجه فرنگی (.Lycopersicon esculentum Mill)،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 13، no. 3، pp. 570–582، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/119077/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button