مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

947
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی دو نوع کود آلی همراه با عناصر بر و روی بر عملکرد، اجزای عملکرد و غلظت عناصر غذایی در دانه ارزن معمولی

صفحات

 صفحه شروع 70 | صفحه پایان 77

چکیده

 اثرات کاربرد دو نوع کود آلی با عناصر بر و روی بر عملکرد, اجزای عملکرد و غلظت عناصر غذایی دانه گیاه ارزن, در آزمایشی مزرعه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و با سه تکرار در منطقه نیمبلوک قاین مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایش شامل کمپوست زباله شهری و کود گاوی هر کدام به مقدار 25 تن در هکتار, تیمار روی در دو سطح صفر و 50 کیلوگرم در هکتار و تیمار بر در دو سطح صفر و 10 کیلوگرم در هکتار با استفاده از نمک سولفات روی و اسیدبریک بودند. نتایج آزمایش نشان داد که اثرات تیمارهای روی و بر منجر به افزایش وزن کل شاخساره ها, غلظت نیتروژن و پتاسیم دانه شد. برهمکنش کود گاوی و روی, عملکرد دانه را 239.7 درصد و وزن خشک شاخساره ها را 158.03 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. کاربرد کودهای آلی منجر به افزایش عملکرد دانه, وزن خشک شاخساره ها, طول خوشه و وزن هزار دانه شد به طوری که از نظر آماری معنی دار بود. برهمکنش بر و کود گاوی وزن خشک شاخساره ها و غلظت فسفر, پتاسیم و مس دانه را به ترتیب معادل 150.6, 102.8, 75 و 118.6 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. بر اساس نتایج, مصرف توام کودهای آلی, بر و روی کارایی خوبی در افزایش عملکرد, اجزای عملکرد و کیفیت دانه ارزن نشان داد, اما در خصوص روش و مقادیر مصرف این عناصر نیاز به پژوهش های بیشتری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نژادحسینی، طیبه، آستارایی، علیرضا، خراسانی، رضا، و امامی، حجت. (1390). بررسی دو نوع کود آلی همراه با عناصر بر و روی بر عملکرد, اجزای عملکرد و غلظت عناصر غذایی در دانه ارزن معمولی. پژوهشهای زراعی ایران، 9(1)، 70-77. SID. https://sid.ir/paper/119191/fa

    Vancouver: کپی

    نژادحسینی طیبه، آستارایی علیرضا، خراسانی رضا، امامی حجت. بررسی دو نوع کود آلی همراه با عناصر بر و روی بر عملکرد, اجزای عملکرد و غلظت عناصر غذایی در دانه ارزن معمولی. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1390؛9(1):70-77. Available from: https://sid.ir/paper/119191/fa

    IEEE: کپی

    طیبه نژادحسینی، علیرضا آستارایی، رضا خراسانی، و حجت امامی، “بررسی دو نوع کود آلی همراه با عناصر بر و روی بر عملکرد, اجزای عملکرد و غلظت عناصر غذایی در دانه ارزن معمولی،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 9، no. 1، pp. 70–77، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/119191/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button