مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

316
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات فصلی فراوانی قارچ های آربسکولار محلب (Cerasus mahaleb L. Mill) و ارتباط آنها با فعالیت برخی آنزیم های ریزوسفر (مطالعه ی موردی: چهارطاق اردل)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 قارچ های میکوریزی به عنوان بخشی از موجودات خاکزی, همزیست هایی برای گونه های گیاهی محسوب می شوند که با ترشح آنزیم های خود و تحریک ترشح آنزیم های گیاه سبب افزایش حاصلخیزی خاک می شوند. پژوهش حاضر با هدف بررسی پتانسیل و شناسایی قارچ های میکوریزی همزیست با محلب و سنجش فعالیت آنزیم های فسفاتاز اسیدی و قلیایی, دهیدروژناز و اوره آز در دو فصل مرطوب و خشک انجام گرفت. بدین منظور از ریشه های پنج پایه از درخت محلب و خاک اطراف آنها در رویشگاه چهارطاق اردل در استان چهارمحال و بختیاری نمونه برداری شد. اسپورهای قارچ های میکوریز آربسکولار همزیست با محلب به روش الک مرطوب و سانتریفوژ جداسازی و براساس صفات مورفولوژیکی شناسایی شدند. همچنین پس از واکنش های بیوشیمیایی لازم, فعالیت آنزیم ها با استفاده از اسپکتروفتومتر سنجیده شد. در این پژوهش شش گونه قارچ آربسکولار از چهار جنسFunneliformis, Claroideoglomus, Rhizophagus و Septoglomus به عنوان گونه های همزیست با محلب معرفی شدند که سه گونه به جنس Rhizophagus تعلق داشت. کلنیزاسیون میکوریزی در فصل بهار 25/70 و در فصل پاییز 76 درصد بود. همچنین فعالیت آنزیم های فسفاتاز, دهیدروژناز و اوره آز طی دو فصل اختلاف معنی داری را نشان دادند. نتایج آزمون همبستگی, حاکی از وجود همبستگی مثبت معنی دار بین درصد کلنیزاسیون ریشه و فعالیت آنزیم های اندازه گیری شده بود که نشان می دهد قارچ های میکوریزی توانسته اند در فصل بهار فعالیت آنزیم ها را تحت تأثیر قرار دهند. با توجه به درصد زیاد کلنیزاسیون میکوریزی در گونه ی محلب, وابستگی این گونه به همزیستی میکوریزایی ضرورری به نظر می رسد و باید در برنامه های نهالکاری و احیا به طور جدی به آن توجه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آرمند، نگین، شیروانی، انوشیروان، متینی زاده، محمد، و خوشنویس، مصطفی. (1397). تغییرات فصلی فراوانی قارچ های آربسکولار محلب (Cerasus mahaleb L. Mill) و ارتباط آنها با فعالیت برخی آنزیم های ریزوسفر (مطالعه ی موردی: چهارطاق اردل). مجله جنگل ایران، 10(1 )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/123129/fa

    Vancouver: کپی

    آرمند نگین، شیروانی انوشیروان، متینی زاده محمد، خوشنویس مصطفی. تغییرات فصلی فراوانی قارچ های آربسکولار محلب (Cerasus mahaleb L. Mill) و ارتباط آنها با فعالیت برخی آنزیم های ریزوسفر (مطالعه ی موردی: چهارطاق اردل). مجله جنگل ایران[Internet]. 1397؛10(1 ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/123129/fa

    IEEE: کپی

    نگین آرمند، انوشیروان شیروانی، محمد متینی زاده، و مصطفی خوشنویس، “تغییرات فصلی فراوانی قارچ های آربسکولار محلب (Cerasus mahaleb L. Mill) و ارتباط آنها با فعالیت برخی آنزیم های ریزوسفر (مطالعه ی موردی: چهارطاق اردل)،” مجله جنگل ایران، vol. 10، no. 1 ، pp. 1–12، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/123129/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button