مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

متغیرهای محیطی مؤثر در استقرار قارچ خوراکی زردِ کیجا (Cantharellus alborufescens) در جنگل جلگه ای نور (مازندران)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 15

چکیده

 قارچ زردِ کیجا یکی از قارچ های خوراکی متعلق به خانواده ی Cantharellaceae, پراکنش وسیعی در جنگل های شمال ایران دارد و مورد توجه ساکنان محلی این مناطق است. با وجود اهمیت اقتصادی قارچ های این جنس, اطلاعات اندکی درباره ی نیازهای رویشگاهی آن در دسترس است. از این رو, پژوهش حاضر در نظر دارد عوامل اکولوژیکی مؤثر بر پراکنش این قارچ را بررسی کند. برای این منظور 20 جفت قطعه نمونه ی 20 × 20 متر با فاصله ی حداقل 100 متر در توده های بلوط-ممرز یک جنگل جلگه ای (حدود 120 هکتار) در شهرستان نور انتخاب شد. نیمی از قطعات نمونه واجد اندام بارده قارچ و نیمی دیگر فاقد اندام بارده قارچ بود. به منظور تحلیل رابطه ی گونه-محیط (خواص خاک) و با استفاده از روشTWINSPAN سه گروه گونه ی گیاهی شناسایی شد. با توجه به نتایج این تحقیق, حضور این قارچ در توده های بلوط-ممرز (گروه های اکولوژیک دوم و سوم) در روی خاک با بافت لومی-رسی, اسیدیته 2/7-7/5, کربن 7/3-2/2 درصد, نیتروژن کل 27/0-16/0درصد, نسبت کربن به نیتروژن 9/18-8/10, رطوبت 2/46-4/29 درصد و عمق لاشبرگ 19-8/4 میلی متر بوده است. همچنین, در عرصه ی واجد قارچ, مقدار کربن, درصد شن و رس و نسبت کربن به نیتروژن بیشتر و برعکس, مقادیر نیتروژن, آمونیوم, نیترات, اندازه ی عمق لاشبرگ و درصد سیلت کمتر از آنها در عرصه ی بدون قارچ بوده است. به طور کلی, کربن, نسبت کربن به نیتروژن, درصد شن و رس مهم ترین عوامل تأثیرگذار بر حضور قارچ زردِ کیجا در این جنگل بوده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاراد، قاسم علی، طبری کوچکسرایی، مسعود، قبادنژاد، معصومه، اسماعیل زاده، امید، و یوسف زاده، حامد. (1399). متغیرهای محیطی مؤثر در استقرار قارچ خوراکی زردِ کیجا (Cantharellus alborufescens) در جنگل جلگه ای نور (مازندران). مجله جنگل ایران، 12(1 )، 1-15. SID. https://sid.ir/paper/123282/fa

    Vancouver: کپی

    پاراد قاسم علی، طبری کوچکسرایی مسعود، قبادنژاد معصومه، اسماعیل زاده امید، یوسف زاده حامد. متغیرهای محیطی مؤثر در استقرار قارچ خوراکی زردِ کیجا (Cantharellus alborufescens) در جنگل جلگه ای نور (مازندران). مجله جنگل ایران[Internet]. 1399؛12(1 ):1-15. Available from: https://sid.ir/paper/123282/fa

    IEEE: کپی

    قاسم علی پاراد، مسعود طبری کوچکسرایی، معصومه قبادنژاد، امید اسماعیل زاده، و حامد یوسف زاده، “متغیرهای محیطی مؤثر در استقرار قارچ خوراکی زردِ کیجا (Cantharellus alborufescens) در جنگل جلگه ای نور (مازندران)،” مجله جنگل ایران، vol. 12، no. 1 ، pp. 1–15، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/123282/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button