مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

946
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات کم آبیاری بر عملکرد کمی و کیفی رقم های سویا در منطقه رشت

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 109

چکیده

 به منظور بررسی اثرات کم آبیاری بر عملکرد کمی و کیفی رقم های سویا آزمایشی به صورت کرت های خردشده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان در سال زراعی 1388 اجرا گردید. عامل اصلی شامل 3 سطح آبیاری در پتانسیل های رطوبتی 35-30 (I1), 55-50 (I2) و 75-70 (I3) سانتی بار و یک سطح بدون آبیاری (I4) بود و عامل فرعی شامل 7 رقم سویا به نام های 033, 032 و سحر (از گروه رسیدگی 4), ال.17, کلارک, زان و مادری (از گروه رسیدگی 3) در نظر گرفته شد. سطوح پتانسیل رطوبتی خاک با استفاده از تانسیومتر کنترل شد. نتایج نشان داد با کاهش آبیاری, گیاهان در تیمارهای I2, I3 و I4 به ترتیب 15, 20 و 65 درصد, عملکرد کم تری را نسبت به تیمار آبیاری I1 داشتند. بیش ترین (1379 کیلوگرم) و کم ترین عملکرد دانه (478 کیلوگرم), به ترتیب در تیمارهای I1 و I4 به دست آمد. رقم 033 در تیمار I3 دارای بیش ترین و رقم زان در تیمار I4 دارای کم ترین عملکرد روغن و پروتئین بودند. همچنین بررسی بهره وری آب نشان داد که با کاهش آبیاری شاخص بهره وری آب به طور معنی داری افزایش یافت به طوری که تیمارهای I2 و I3 نسبت به تیمار I1, به ترتیب 13 و 33 درصد افزایش نشان دادند. نتایج این آزمایش نشان داد که اعمال آبیاری بر اساس پتانسیل رطوبتی 75-70 سانتی بار, ضمن صرفه جویی در مصرف آب و افزایش بهره وری مصرف آب, می تواند موجب افزایش درصد روغن و پروتئین دانه سویا در منطقه رشت شود. 

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی فر، جاسم، بیگلویی، محمدحسن، محسن آبادی، غلامرضا، و سمیع زاده، حبیب اله. (1391). اثرات کم آبیاری بر عملکرد کمی و کیفی رقم های سویا در منطقه رشت. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 5(2)، 93-109. SID. https://sid.ir/paper/134958/fa

    Vancouver: کپی

    امینی فر جاسم، بیگلویی محمدحسن، محسن آبادی غلامرضا، سمیع زاده حبیب اله. اثرات کم آبیاری بر عملکرد کمی و کیفی رقم های سویا در منطقه رشت. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1391؛5(2):93-109. Available from: https://sid.ir/paper/134958/fa

    IEEE: کپی

    جاسم امینی فر، محمدحسن بیگلویی، غلامرضا محسن آبادی، و حبیب اله سمیع زاده، “اثرات کم آبیاری بر عملکرد کمی و کیفی رقم های سویا در منطقه رشت،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 5، no. 2، pp. 93–109، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/134958/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button