مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

845
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اکوتیپ های یونجه زراعی با استفاده از نشانگرهای ایزوزیمی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 84

چکیده

 سابقه و هدف: یونجه (Medicago sativa L.) یکی از مهم ترین گیاهان علوفه ای در جهان به شمار می رود که با حدود 32 میلیون هکتار سطح زیر کشت, بیش ترین سطح کشت لگوم علوفه ای را در سطح جهان دارا است. در واقع تنوع ژنتیکی پیش نیاز گزینش در برنامه های به نژادی برای بهبود صفات, تولید ارقام جدید و سازگار می باشد. نشانگرهای آنزیمی نشان دهنده این هستند که می توان از الگوی وراثت تتراسومیکی برای آنالیز تنوع ژنتیکی استفاده کرد. هدف از این پژوهش تعیین میزان تنوع ژنتیکی و گروه بندی جمعیت های یونجه مورد مطالعه براساس وجود و عدم وجود نوار آنزیمی است.مواد و روش ها: دراین پژوهش تنوع ژنتیکی 12 خانواده ناتنی یونجه با استفاده از الکتروفورز آنزیمی مورد مطالعه قرار گرفت. تعداد 35 بوته از هر خانواده در گلدان های مجزا در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز کشت شدند و مورد تجزیه آنزیمی (روبیسکو, سوپراکسید دیسموتاز, استراز و پراکسیداز) قرار گرفتند. یافته ها: از نظر نشانگرهای آنزیمی, آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و روبیسکو هر کدام یک نوار تک شکل در همه خانواده ها نشان دادند و آنزیم استراز و پراکسیداز در دو ناحیه واجد نوارهای چند شکل بودند. داده های به دست آمده بر اساس وجود و عدم وجود نوار آنزیمی (0 و 1) در 11 نوار ایزوزیمی چند شکل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. تفسیر ایزوزیمی حاکی از تنوع بالای درون خانواده ها و پایین بودن بین خانواده ها بود. میزان متوسط هتروزیگوسی 0.289 برآورد شد. فاصله ژنتیکی نی در تفسیر ایزوزیمی کم و بین 0.248 تا 0.373 بود. تجزیه خوشه ای بر اساس ضریب شباهت ژاکارد و به روش UPGMA خانواده ها را به دو گروه تقسیم نمود به طوری که 11 خانواده ناتنی یونجه در یک گروه و تنها خانواده ناتنی چالشته در گروه دیگر قرار گرفت. نتیجه گیری: به نظر می رسد که در صورت تایید پایداری نشانگرهای ایزوزیمی مورد مطالعه, از این اطلاعات می توان در برنامه های اصلاحی و تولید ارقام با میزان زیست توده بالا در یونجه استفاده نمود

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصراله زاداصل، وحید، محمدزاده جلالی، حسین، یوسفی، مهری، ولیزداه، مصطفی، و محرم نژاد، سجاد. (1395). بررسی اکوتیپ های یونجه زراعی با استفاده از نشانگرهای ایزوزیمی. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 9(4)، 71-84. SID. https://sid.ir/paper/135050/fa

    Vancouver: کپی

    نصراله زاداصل وحید، محمدزاده جلالی حسین، یوسفی مهری، ولیزداه مصطفی، محرم نژاد سجاد. بررسی اکوتیپ های یونجه زراعی با استفاده از نشانگرهای ایزوزیمی. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1395؛9(4):71-84. Available from: https://sid.ir/paper/135050/fa

    IEEE: کپی

    وحید نصراله زاداصل، حسین محمدزاده جلالی، مهری یوسفی، مصطفی ولیزداه، و سجاد محرم نژاد، “بررسی اکوتیپ های یونجه زراعی با استفاده از نشانگرهای ایزوزیمی،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 9، no. 4، pp. 71–84، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/135050/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button