مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,322
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پرایمینگ بذر بر آنزیم های آنتی اکسیدانی و پراکسیداسیون لیپیدهای غشای سلول گیاهچه سیاهدانه (.Nigella sativa L) تحت تنش شوری و خشکی

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 85

چکیده

 به منظور بررسی اثر انواع پرایمینگ بر پروتئین های محلول و آنزیم های آنتی اکسیدانی گیاه دارویی سیاهدانه تحت سطوح مختلف تنش شوری و خشکی, دو آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل پنج سطح پرایمینگ (نیترات پتاسیم یک درصد و اسید سالیسیلیک 0.2 میلی مولار به مدت شش ساعت, نیترات پتاسیم سه درصد و اسیدسالیسیلیک 0.5 میلی مولار به مدت 12 ساعت و هیدروپرایمینگ با آب مقطر به مدت 24 ساعت), به عنوان فاکتور اول و فاکتور دوم شامل چهار سطح شوری (صفر, 75, 125 و 175 میلی مولارNaCl ) در آزمایش تنش شوری و 3 سطح خشکی با پتانسیل های اسمزی صفر, 3- و 6- بار توسط پلی اتیلن گلایکول 6000 در آزمایش تنش خشکی بودند. نتایج نشان داد که برهمکنش تنش شوری و خشکی با پرایمینگ بذور بر کلیه صفات اندازه گیری شده معنی دار بود. غلظت پروتئین محلول با افزایش تنش شوری و خشکی کاهش و آنزیم های آنتی اکسیدانی و پرولین که نقش محافظتی در برابر تنش ایفا می کنند و مقدار مالون دی آلدئید افزایش یافت. اما در اثر اعمال پرایمینگ فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و پرولین افزایش و میزان مالون دی آلدئید یا پراکسیداسیون لیپیدهای غشای سلول کاهش یافت. در این تحقیق, گیاهان تیمارشده با اسیدسالیسیلیک و نیترات پتاسیم و آب مقطر, بطور معمول فعالیت آنتی اکسیدانی (کاتالاز, پراکسیداز و پلی فنول اکسیداز) و پروتئین محلول بالاتری را در مقایسه با گیاهچه های تیمار نشده نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدپوردهکردی، سوسن، و بلوچی، حمیدرضا. (1391). اثر پرایمینگ بذر بر آنزیم های آنتی اکسیدانی و پراکسیداسیون لیپیدهای غشای سلول گیاهچه سیاهدانه (.Nigella sativa L) تحت تنش شوری و خشکی. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، 5(4)، 63-85. SID. https://sid.ir/paper/135101/fa

    Vancouver: کپی

    احمدپوردهکردی سوسن، بلوچی حمیدرضا. اثر پرایمینگ بذر بر آنزیم های آنتی اکسیدانی و پراکسیداسیون لیپیدهای غشای سلول گیاهچه سیاهدانه (.Nigella sativa L) تحت تنش شوری و خشکی. تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)[Internet]. 1391؛5(4):63-85. Available from: https://sid.ir/paper/135101/fa

    IEEE: کپی

    سوسن احمدپوردهکردی، و حمیدرضا بلوچی، “اثر پرایمینگ بذر بر آنزیم های آنتی اکسیدانی و پراکسیداسیون لیپیدهای غشای سلول گیاهچه سیاهدانه (.Nigella sativa L) تحت تنش شوری و خشکی،” تولید گیاهان زراعی (مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی)، vol. 5، no. 4، pp. 63–85، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/135101/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button